Arhiepiscopul de Alba şi zeci de preoţi au donat sânge

Dată publicare: 11-03-2021 16:52
Dată actualizare: 11-03-2021 17:44


În frunte cu Înalt Prea Sfinția Sa Irineu, arhiepiscop de Alba, zeci de preoți au mers să doneze sânge. La centrul de transfuzii s-a înjumătățit numărul celor care veneau în mod obișnuit. Iar spitalele riscă rămână fără stocuri.

Pentru unii preoți, experiența nu a reprezentat o premieră. Au mai trecut pragul centrului, tocmai pentru a da un exemplu în comunitate.

Petru Horvat, preot: "Intenția de a ajuta pe cineva și în al doilea rând este o datorie a noastră, a creștinilor, să încercăm să fim utili. Ajută și celui care primește sângele, ne ajută moral și pe noi, care donăm".

Cosmin Dumitru, preot: "Este nevoie să participăm cu toată dragostea și încrederea că acest gest al nostru de binefacere le va fi de mare ajutor".

Campania Arhiepiscopiei se va derula pe parcursul întregului an.

Nicolae Igant, consilier social Arhiepiscopia Alba Iulia:
"Ne așteptăm ca pe parcusrul anului 2021 să participe în cadrul acestei campanii peste 1.000 de donatori, preoți și mireni".

În ultima perioadă, numărul donatorilor a scăzut la jumătate față de anii trecuți.

Ana Savu, director Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: "Dacă acest trend descedent persistă, pentru noi va fi foarte dificil să asigurăm stocurile de sânge la spitale".

Preoților din Alba li se vor alătura și cei din Mureș, dar și enoriași.


VIDEO PROTVPLUS.RO