Animalele sălbatice de la grădina zoologică din Galați, tulburate de ninsoare

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Vremea neobişnuită pentru data din calendar afectează şi animalele sălbatice.

La grădina zoologică de la Galaţi, leii au ieşit marți nedumeriţi din adăposturi şi au văzut, probabil pentru prima dată, cum ninge. La fel de tulburaţi sunt şi urşii, care au încheiat perioada de hibernare, dar tremura de frig, la temperaturi de până la minus zece grade noaptea.

Reacţiile animalelor la valul de frig şi de precipitaţii care a lovit în ultimele zile România a fost neaşteptată. Leii, care au stat toată iarna în adăposturile închise, s-au încăpăţânat să iasă afară, chiar dacă labele lor puternice au călcat pentru prima dată pe zăpadă.

Toate animalele de la zoo au fost date peste cap de această vreme, în special leii, care sunt obişnuiţi cu temperaturile din Africa şi, iată, au ieşit afară şi stau zgribuliţi sub fulgii de zăpadă.

Şi mai afectaţi sunt ratonii, care, în a doua jumătate a lunii martie s-ar fi jucat în mod normal în cuşti. Acum stau ascunşi printre baloţi de paie.

Urşii au încheiat perioada de hibernare şi nu mai ştiu când să intre în adăposturi şi când să iasă la joacă. Îngrijitorii încearcă să îi hrănească foarte bine, ca să reziste la temperaturile scăzute.

Madalin Şerban, director Zoo Galaţi: "Urşii sunt în spaţiu liber, se joacă, nu hibernează. Tigrii siberieni sunt în mediul lor. O curiozitate e faptul că şi leii africani au ales să îşi petreacă ziua afară, în zăpadă. Sunt o serie de animale, specii de animale care nu iubesc în mod deosebit zăpada, mă refer aici la ratoni."

Conform specialiştilor, fluctuaţiile mari de temperatură, de la o zi la alta, afectează profund comportamentul animalelor sălbatice. Ele devin mai stresate şi mai nervoase, dar, în acelaşi timp, învaţă să se adapteze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO