Anchetă penală în cazul copilului decedat la Unitatea de Primire din Satu Mare

Dată publicare: 12-01-2018 12:36
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


copil

Poliţia a deschis dosar penal pentru moarte suspectă în cazul copilului de un an şi jumătate decedat la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare.

"A fost sesizată Poliţia. Toate documentele sunt predate în urma ordonanţei emise de către organele de cercetare penală. Urmează să se facă autopsia", a declarat Constantin Demian.

Potrivit acestuia, totodată, cazul va fi cercetat de către Comisia de analiză a deceselor din cadrul SJU Satu Mare, dar şi de către o comisie special constituită pentru acest caz, formată din medici pediatri, anestezişti şi de urgenţă.

Conform primelor informaţii, copilul de un an şi jumătate a ajuns la UPU miercuri, la ora 22,25, cu ambulanţa şi i s-a pus diagnosticul iniţial de varicelă. La ora 23,15, mama acestuia, din localitatea Stâna, a cerut externarea, întrucât ar fi avut un consătean în spital cu care să meargă spre casă, copilul fiind în stare bună. Joi dimineaţa, însă, copilul a ajuns din nou la Urgenţe.

"La ora 5,51 a ajuns din nou la noi. (...) A stat în incinta UPU cu tratament, iar la ora 9,15 s-a cerut consult al unui medic de boli infecto-contagioase. Copilul respira bine, dar ulterior s-a înrăutăţit starea lui, iar la 9,45 s-a solicitat acordul pentru transfer la o clinică din Cluj. Clujul şi-a dat acceptul, dar starea s-a înrăutăţit şi nu s-a mai făcut trasferul. Ne-am autosesizat, am sesizat comisia de analiză a deceselor pentru identificarea eventualelor culpe medicale", a declarat Constantin Demian.

Părinţii copilului au afirmat că vor depune plângeri împotriva medicilor.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO