Anchetă la Spitalul Floreasca, după ce cadavrul unui pacient mort de COVID-19 ar fi dispărut

Ultima actualizare: 04-01-2021 18:04

Poliţiştii Capitalei efectuează cercetări pentru neglijenţă în serviciu la Spitalul Floreasca, după ce corpul unui pacient decedat de COVID-19 nu a putut fi ridicat de către rudele acestuia.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani, care a murit la data de 29 decembrie, iar familia sa susține că unitatea sanitară nu reușește să-i găsească cadavrul.

Potrivit reprezentanților spitalului, există posibilitatea ca trupul respectivului pacient să fi fost ridicat de o altă familie.

Contactat de corspendentul Știrile ProTv, Liliana Curea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, a explicat faptul că în acest moment se efectuează cercetări pentru a vedea dacă trupul respectivului pacient nu a fost recunoscut în mod corect de către familie sau dacă cineva a greşit în momentul în care a predat cadavrul firmei de pompe funebre.

Poliția demarează o anchetă

 

"În cauză au fost declanşate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. În contextul activităţilor de cercetare urmează a se stabili situaţia concretă a trupului neînsufleţit", a informat Biroul de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), potrivit Agerpres.

Familia decedatului a sesizat la 112 că a fost anunţată cu privire la decesul unei rude aflate în spital. Dar când membrii familiei au sosit pentru a ridica trupul neînsufleţit, "reprezentanţii spitalului nu l-au putut elibera", precizează DGPMB.

"La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 1, care au intrat în contact cu familia, dar şi cu reprezentanţi ai unităţii sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale", arată sursa citată.

Verificările sunt efectuate de Secţia 1 Poliţie în vederea stabilirii situaţiei de fapt.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO