Anchetă la sanatoriul TBC Moroieni, după ce un bărbat s-a aruncat de la etaj: "Avea halucinații"

Ultima actualizare: 19-09-2019 09:06

Este anchetă la Sanatoriul TBC din Moroeni, Dâmbovița, după ce un pacient a căzut de la etajul unu al clădirii și a murit.

Se pare că omul intrase în sevraj din cauza lipsei alcoolului și ar fi recurs la un gest extrem.

Bărbatul de 51 de ani era din comuna Vulcana-Băi şi a fost internat la începutul săptămânii în Sanatoriul TBC din Moroeni cu afecţiuni pulmonare. Potrivit medicilor, omul ar fi fost agitat şi avea halucinaţii şi, la un moment dat, s-a prăbuşit de la etajul unu al clădirii, fără că martorii să îl poată opri.

Ioana Betz, asistent şef al Sanatoriului Moroeni: "Personalul a încercat să îl liniştească şi să îl împiedice să nu părăsească salonul, dar din păcate a reuşit cumva să treacă de bariera formată din personalul medical."

Asistenţii povestesc că totul s-a petrecut în numai câteva zeci de secunde. Pacientul s-a prăbuşit în gol de la aproape patru metri. Au încercat să îi sară în ajutor, din păcate însă, rănile pe care le-a suferit la cap i-au fost fatale.

Reprezentanţii instituţiei medicale susţin că bărbatul nu ar fi dat semne că ar avea de gând să îşi pună capăt zilelor. Totuşi, pacienţii care l-au cunoscut vorbesc despre anumite probleme.

Coleg de salon: "Am jucat cărţi, afară, a stat cu noi, vorba normal. Spre seară a început să piardă din memorie, nu prea vorbea coerent".
Reporter: "Avea probleme cu alcoolul din câte ştiţi?"
Coleg de salon: "Din câte ştiu, da, intrase în sevraj"

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi au audiat martorii şi cadrele medicale. Şi conducerea sanatoriului a început o anchetă internă şi spune că, din primele verificări, medicii şi asistenţii au acţionat conform legii şi nu ar fi vorba despre neglijenţă în serviciu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO