Ce arată necropsia bărbatului ucis în Piața Constituței. Poliția are un „bănuit” în acest caz

Ultima actualizare: 30-09-2019 19:47

Anchetă internă la Poliţie şi Jandarmerie după incidentul violent din Piaţa Constituţiei în urma căruia un bărbat a fost ucis, iar un altul rănit. Două clanuri rivale şi-ar fi reglat conturile în stradă cu pistoale, topoare şi bâte.

Între timp s-a încheiat necropsia bărbatului ucis în duminică. INML anunță că „decesul a fost cauzat de o hemoragie meningo-cerebrală consecutivă unui traumatism al extremității cefalice, leziune ce s-a putut produce prin lovire cu un corp dur.”

„Celelalte leziuni constatate, la nivelul spatelui și membrelor, s-au putut produce prin lovire cu un corp dur.
Pe corpul persoanei decedate nu au fost identificate alte leziuni”, mai arată INML.

Poliția Capitalei a anunțat luni că au fost conduse la audieri mai multe persoane.

„A continuat activitatea de cercetare la fața locului, în piață și sunt vizionate alte imagini surprinse de camerele de supraveghere. În funcție de conținutul declarațiilor, dar și de datele ce rezultă din investigații și vizionarea imaginilor, vor fi conduse la audieri și alte persoane”, a transmis Poliția.

Oamenii legii precizează că este un bănuit în acest caz, „bărbat indicat de mai multe persoane ca posibil agresor.” Acesta se află internat într-o clinică medicală, urmând ca la momentul în care medicii își vor da acordul, să fie continuată ancheta.

Atacul, la 24 de ore de la un alt incident în piață

Focurile de armă au alertat autorităţile care au intervenit în zonă şi mai multe persoane au fost duse la audieri. Atacul are loc la numai 24 de ore după ce în aceeaşi piaţă, mai mulţi tineri ar fi organizat curse ilegale cu maşini în urma cărora 6 persoane au fost rănite şi mai multe maşini avariate.

Ancheta Ministerului de Interne vrea să stabilească cine are în grijă Piaţa Constituţiei şi cum este asigurată ordinea publică în acest loc frrecventat şi de turişti şi de bucureşteni.

În imaginile şocante, filmate de un martor se vede cum cel puţin 10 persoane aleargă prin parcare, unii dintre ei având asupra lor bate. Un alt scandalagiu ar fi scos la un moment dat şi un pistol cu care ar fi tras de trei ori, susţin martorii.

În urma încăierării, doi bărbaţi au fost fost răniţi grav, iar unul dintre ei a murit o oră mai târziu.

Martor: "Ar fi fost un conflict între nişte clanuri. Au venit cu bate, s-au luat la bătaie aici, s-au năpustit unii asupra altora. Erau vreo 30-40-50, erau mulţi, cu împuşcături, cu cartuşe, cu încărcătoare pe stradă. Toţi oamenii din zona ne-am speriat".

La miezul nopţii, Piaţa Constituţiei se umpluse deja de echipaje de poliţie care au restricţionat accesul. Criminaliştii au găsit în acea zonă şi încărcătorul pistolului folosit în toiul scandalului.

Cu o noapte în urmă, acelaşi loc a fost scena unui alt incident violent. Şase persoane, printre care şi doi copii, au ajuns la spital după ce două mașini s-au izbit puternic, iar una dintre ele a fost aruncată în patru autoturisme parcate, în care erau pasageri! Luni, anchetatorii s-au întors acolo pentru o nouă cercetare la faţa locului. Vor să vadă dacă cele două incidente au legătură între ele şi dacă nu cumva este vorba despre o răzbunare între clanuri.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și de Serviciul Omoruri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO