Anchetă la Arad, după ce 3 pacienți Covid au murit în condiții suspecte. "Mama a primit medicaţie la o zi după deces"

09-02-2021 17:17


Două familii au depus plângere la parchet, în Arad. Acuză modul în care medicii de la Spitalul Judeţean le-ar fi îngrijit rudele, decedate în urma complicaţiilor cauzate de SARS-COV-2. Conducerea unităţii s-a autosesizat şi a dispus anchetă internă.

Bolnavii - despre trei persoane ar fi vorba - au fost internaţi în secţiile speciale, desemnate tratării pacienţilor cu COVID. Familiile lor susţin că administrarea medicamentelor s-a făcut haotic.

Oana Lăzărescu, fiica unei paciente: ”Mama a primit medicație la o zi după ce a murit, că așa apărea pe fișă”.

Anghel Popescu, fiul unei paciente: ”Sâmbăta și duminică am vorbit cu ea, apoi n-am mai putut. Apoi marți au sunat că a murit și nu am primit dosar, fișa medicală, nici ce tratament a primit, nicio informație, au refuzat să-mi dea dosarul medical, mama avea astm nu știu dacă a primit medicație pentru asta”.

Adriana Beldimar, fiica unei paciente: ”Am văzut în dosar substanțe psihotrope care i s-au dat, patru tipuri diferite, în afară de cele folosite la sedare, la intubare. A murit la o oră după intubare, am înțeles că doza a fost foarte mare, așa se dă și la cai”.

Oamenii au povestit pentru un post de radio local şi că li s-au cerut medicamente scumpe, din străinătate - despre care nu au dovezi că ar fi fost folosite. Ori că au descoperit nereguli în evidenţe. Reprezentantii spitalului vor verifica acuzatiile.

Rudele pacienților așteaptă acum finalizarea anchetei începute de parchetul din Arad.


VIDEO PROTVPLUS.RO