Judecatorul care a lovit un copil de 3 ani cu masina si a fugit va fi cercetat in libertate

Dată publicare: 05-05-2012 19:22
Dată actualizare: 16-07-2012 00:06


Curtea de Apel Bucuresti a decis, sambata, ca judecatorul Sever Dumitrascu sa fie cercetat in libertate pentru accidentarea unui copil de trei ani, in Drobeta-Turnu Severin, si parasirea locului faptei.

Procurorii Parchetului instantei supreme l-au retinut pe judecatorul Sever Dumitrascu de la Tribunalul Mehedinti si au cerut instantei Curtii de Apel Bucuresti arestarea preventiva a magistratului pentru 29 de zile, acesta fiind acuzat ca a lovit cu masina un copil de trei ani, apoi a parasit locul accidentului.

Instanta a respins cererea procurorilor si a decis ca Sever Dumitrascu sa fie lasat liber, dar sa nu paraseasca localitatea de domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti poate fi contestata de procurori la instanta suprema.

Judecatorul din Drobeta Turnu Severin, care a lovit cu masina un copil de 3 ani, a plecat in catuse de la Parchet. Joi dupa-amiaza, el a provocat un accident pe o strada cu acces interzis, dar nici nu i-a trecut prin gand sa stea langa ranit.

Cu toate ca a fost oprit initial de un politist, a plecat acasa. Acolo i-au gasit si politistii masina.

Sever Dumitrascu s-a internat la Timisoara, dar a fost adus in Capitala, intrucat procurorul general al Romaniei a dispus ca ancheta sa se faca aici.

Cei din Consiliul Superior al Magistraturii si-au dat avizul pentru retinere si urmeaza ca procurorii de la Curtea de Apel sa ceara arestarea preventiva. Mandatul de 24 de ore expira la miezul noptii.


VIDEO PROTVPLUS.RO