Amenințări cu moartea pentru directoarea DSP Galați. Ce le-a propus cadrelor medicale din Brăila


Ultimul update: Luni 23 Martie 2020 17:40
Data publicarii: Luni 23 Martie 2020 17:32
Categorie: Stiri actuale

Pe fondul îngrijorării și chiar al panicii stârnite de epidemia de Covid-19, directoarea Direcției de Sănătate Publică din Galați a primit amenințări cu moartea, după ce le-a trimis omologilor din Brăila o propunere de colaborare controversată.

Documentul, care e devenit public, sugerează ca toți eventualii pacienți infectați cu noul coronavirus să fie internați în spitalele din Brăila, iar bolnavii cu alte afecțiuni să fie direcționați către unitățile medicale din Galați. Propunerea corespunde, susține directoarea respectivă, unei strategii a Ministerului Sănătății.

Documentul semnat de directoarea Direcției de Sănătate Publică Galați propune ca pacienții suspecți sau confirmați cu Covid-19, care au nevoie de asistență medicală, să fie internați în trei spitale din Brăila, iar bolnavii cu alte afecțiuni din cele două județe ar urma să fie transferați în Galați. Adresa care a ajuns luni seară pe rețelele sociale a stârnit un val de furie, atât din partea locuitorilor din Brăila, cât și din partea autorităților.

Gabriel Ioan-Avrămescu, prefectul județului Galați: „Este într-adevăr un scenariu care a fost luat în discuție ieri, într-o videoconferință a Ministerului Sănătății. Doamna director Moise primește amenințări de azi-noapte cu moartea și pe Facebook, și acasă, și pe telefon."

Autoritățile din Brăila s-au reunit luni dimineață la Prefectură și au luat o decizie fermă.

Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila: „Este o propunere absolut imposibil de pus în practică, deoarece nu ai tehnic cum să transporți peste o mie cinci sute de pacienți din județul Brăila în județul Galați, asigurând ceea ce înseamnă flux al acestora. Imaginați-vă 1500 de curse pe care trebuie să le facă salvările din Brăila până în Galați."

Francisk Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila:„Decizia Consiliului Județean și conducerii celor două spitale, Spitalul Județean de Urgență Brăila și Spitalul de Pneumoftiziologie Braila, este că nu acceptăm propunerea DSP Galați."

În ciuda sugestiei Ministerului Sănătății, medicii din Brăila spun că pot gestiona pe plan local o eventuală escaladare a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Cătălin Boboc, prefectul județului Brăila: „Din punctul de vedere al reprezentanților sistemului medical din Brăila rămâne doar o opinie a celor din Galați, care în acest moment nu va fi luată în calcul. Toate spitalele din Brăila m-au asigurat că au pregătite circuite, astfel încât să gestioneze și bolnavii neinfectați cu coronavirus, dar și pe cei infectați."

Deocamdată, amenințările primite de cea care a avut ideea acestei împărțiri a pacienților au fost comunicate Poliției Galați, care, împreună cu oficialii IPJ Brăila, vor stabili dacă poate fi deschisă sau nu o anchetă penală în acest caz.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO