Ambulanță atacată de rudele unei paciente. Femeia a murit pentru că medicii n-au putut interveni

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 20 Noiembrie 2017 16:38
Categorie: Actualitate

Scandal în judeţul Botoşani între rudele unei paciente de 83 de ani şi echipajul de la Ambulanţă, chemat în ajutorul femeii.

Familia a considerat că salvarea a întârziat nejustficat de mult, şi un tânăr este acuzat că, de nervi, a spart geamul maşinii sanitare. Şoferul şi asistenta au chemat Poliţia. Dar până să se lămurească lucrurile, trecuse deja un sfert de oră. Şi când a intrat echipajul la bătrână, a constatat că femeia murise.

Rudele femeii au sunat la 112 luni dimineaţă şi au povestit că bătrâna nu putea să mai respire. Cei de la Ambulanţă spun că echipajul trimis în misiune a făcut cei circa 30 de kilometri în 28 de minute, în condiţii de ceaţă.

Şoferul şi asistenta spun că n-au reuşit iniţial să o vadă pe bătrâna suferindă, pentru ca rudele erau agresive. Aşa că echipajul s-a blocat în auto-sanitara, în timp ce rudele bătrânei izbeau cu pumnii în maşină, poveste şoferul.

Abia după ce poliţiştii au venit acasă la bătrână, asistenta a putut intra în locuinţă. Trecuse însă un sfert de oră. Pacienta intrase în stop-cardio-respirator şi nu a mai putut fi resuscitată.

Șoferul şi asistenta aflaţi în misiune sunt încă marcaţi de cele petrecute.

Petre Pantaloc, şoferul ambulantei: ”M-am trezit cu un pumn în parbriz şi s-a spart. Erau recalcitranţi, nervoşi. Nu am putut sta de vorbă cu ei. Când am văzut ce se întâmplă, asistenta a închis uşa, am văzut că am loc şi am plecat la poliţie."

Nicușor Curteanu, purtător de cuvânt SJA Botoşani: ”Echipajul a ajuns în aproximativ 28 de minute, chiar dacă era ceaţă şi un carosabil umed. Pentru noi nu ne-ar interesa un comportament privilegiat, ci unul decent.

De cealaltă parte, cei din familia bătrânei susţin că ambulanţa a întârziat foarte mult şi că în final, tot ei ar fi fost jigniţi.

Fiica femeii decedate: ”Nu a sărit nimeni la bătaie. Nenea Petrică Pantalon mi-a spus: eşti o nesimţită! L-am întrebat dacă sunt nesimţită pentru că le-am cerut să vină mai devreme.

Andrei Banariu, nepotul bătrânei: ”Totul a fost vina lor. Eu am făcut semn să oprească şi m-am sprijinit de parbriz. Ei au spus că pleacă că îşi termina tura. Într-adevăr, am dat puţin cu mâna, dar puţin. Au văzut că eram nervoşi că au venit după aproape o oră. Ne-am rugat de ei să intre."

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au întocmit un dosar penal pentru distrugere.Codul Penal prevede pedepse de până la 3 ani pentru împiedicarea unei intervenţii salvatoare. Procurorii spun însă că, în acest caz, nu poate fi luată în calcul această infracţiune.

Mesajul unui bărbat către un echipaj care încerca să salveze o victimă cu hemoragie internă: Nu-mi blocați accesul pe alee!
Mesajul unui bărbat către un echipaj care încerca să salveze o victimă cu hemoragie internă: Nu-mi blocați accesul pe alee!
VIDEO PROTVPLUS.RO
salvare 112
Un cetăţean australian a decedat în timpul unei partide de vânătoare în Dâmbovița
Prima măsură luată după accidentul cu doi morți provocat de un șofer băut
Tânăr cu arsuri grave, transportat în Capitală. Pacientul și-a dat foc
”Super Luna Sângerie a Lupului", fenomenul rar vizibil luni dimineață în România
Un recidivist, eliberat mai devreme, a fost arestat după ce i-a rupt maxilarul unui tânăr
Martorii îl contrazic pe șoferul băut care a intrat cu mașina în spital. A fost reținut
Bogdan Bănică, polițist Suceava
Poliţist, după ce a văzut ”fluturaşul” unui infirmier: ”Mi-am luat găleată cu mop”
Microbuz plin cu persoane răsturnat într-un pârâu, în Bacău. Un bărbat a murit
Un avion Blue Air nu a mai ajuns în Capitală și a aterizat la Constanța
Tupeul unui hoț de biciclete din Capitală. Ipostaza în care a fost filmat într-un bloc
La un pas de o tragedie în Brașov. Scenele surprinse de un șofer cu o cameră de bord
Controale și amenzi la taximetriști. Un șofer a fost prins băut la volan