Ambarcatiune cu 29 de migranti din Orientul Mijlociu, interceptata de Garda de Coasta in Constanta

Ultima actualizare: 01-01-2014 03:07
ceata

O ambarcatiune la bordul careia se aflau 29 de migranti din Orientul Mijlociu a fost interceptata de politistii de frontiera ai Garzii de Coasta in Constanta. Ei au spus ca sunt cetateni afgani si vor sa ajunga in tari din spatiul Schengen.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră - Garda de Coastă, sâmbătă, în jurul orei 13.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ trei mile marine travers de zona Chituc din judeţul Constanţa.

În zona indicată au plecat două ambarcaţiuni din cadrul Grupului de Nave Constanţa, care au interceptat nava - o ambarcaţiune de mici dimensiuni, cu o lungime de nouă metri, care nu avea pavilion arborat.
Ambarcaţiunea avea probleme tehnice la sistemul de propulsie, astfel că o navă a Gărzii de Coastă a tractat-o în zona bazinului portuar al Grupului de Nave Constanţa, pentru control.

În urma verificărilor s-a stabilit că la bordul navei se aflau 29 de persoane - 17 bărbaţi, patru femei şi opt copii. Persoanele despistate la bord au spus că sunt cetăţeni afgani şi intenţionau să ajungă în ţări din spaţiul Schengen.

Un număr de 13 persoane au avut nevoie de intervenţie de specialitate din partea autorităţilor medicale din Constanţa, 11 fiind transportate pentru investigaţii la o unitate medicală deoarece acuzau o stare febrilă.

În prezent, poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz pentru infracţiunea de "intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat".

Citeste si:

Avertismentul nemtilor pentru romanii care vor munci liber in UE de la 1 ianuarie

La 81 de ani are mai multi bani decat propria tara. Miliardarul de care nu auzise nimeni pana de curand

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO