"Am decis ca baiatul sa nu mai traiasca, nu are viitor". Scrisorile calaului din Sag catre politie

Ultima actualizare: 01-11-2012 10:45

Anchetatorii dezlavaluie detalii despre fapta teribila a celui care si-a ucis baietelul de 7 ani si socrii. Exista doua scrisori lasate anchetatorilor chiar de faptas, din care reiese ca si-a premeditat fapta.

A lasat doua scrisori adresate Politiei in care explica faptul ca a decis sa isi omoare copilul intrucat "nimeni nu a fost multumit" de acesta si "nu are niciun viitor", mentionand ca inainte de crime i-a dat baiatului doua pastile de dormit.

Anchetatorii au descoperit in lenjeria intima a acestuia doua scrisori adresate Politiei, in care explica de ce a comis crimele si sustinea ca ii pare rau.

Din spusele procurorilor, criminalul Ion Ciucia a lasat politistilor doua epistole, una scrisa pe 12 decembrie si alta pe 31 decembrie. Printre randuri, barbatul a lasat sa se inteleaga motivele care l-au impins sa faca moarte de om.

"O sa-i distrug tot ce are mai scump pe lume, nu o sa-i fac ei rau personal", spunea ucigasul intr-una din cele doua epistole lasate politistilor. Prima dintre ele se intitula "declaratie cu regret".

Potrivit procurorilor de la Parchetul Tribunalului Timis, din scrisori a reiesit ca barbatul s-a gandit initial sa se sinucida din cauza ca mama copilului sau ar fi avut mai multe relatii cu barbati, atat in Romania, cat si in Italia, insa apoi a decis sa isi omoare copilul si pe bunicii acestuia.

In prima scrisoare, datata 31 decembrie, care are patru file, barbatul, Ioan Ciucia, a scris ca a decis sa il omoare pe copilul lui, Rafael, care suferea de autism, pe motiv ca "nimeni nu a fost multumit de copilul acesta".

"Am decis ca Rafi sa nu mai traiasca si el chiar nu e vinovat cu nimic, dar nimeni nu a fost multumit de copilul acesta decat eu si chiar eu am decis sa il omor caci nu are niciun viitor... am luat decizia referitor la Rafi si de teama ca sa nu se asemene cu mine si sa aiba instincte criminale", scrie barbatul in prima scrisoare (n.r. - ortografia textului este conforma cu originalul).

Potrivit aceluiasi document, Ciucia le spune anchetatorilor despre SMS-ul pe care i l-a trimis mamei copilului sau, Ana Maria Toth, in care ii spunea ca daca nu se vor impaca ii va parea rau.

"La Anne iam spus astazi ca daca nu se impaca cu mine o sai para rau", a scris barbatul (n.r. - ortografia textului este conforma cu originalul). In aceeasi scrisoare, el le cerea politistilor sa inteleaga ce "putere" trebuie sa aiba ca sa isi omoare propriul copil.

"Ganditiva la mine ce putere trebuie sa am ca sami omor propriul copil, dar va spun ca nu numai d eputere e nevoie ci si de maxima nebunie pe care o am deja, de tampenie, cretinism si psiho la pamant", se arata in text (n.r. - ortografia textului este conforma cu originalul).

In incheierea scrisorii, Ciucia le spune politistilor ca in seara de 31 decembrie ar fi implinit 11 ani de cand avea o relatie cu mama copilului sau.

In a doua scrisoare gasita de anchetatori, intitulata "Declaratie cu regret" si avand noua file, care a fost scrisa atat inainte, cat si dupa comiterea crimelor, Ciucia sustine initial ca a dorit sa se sinucida, insa apoi spune ca va distruge "tot ce are mai scump pe lume".

"In primele mele randuri as vrea sa ma ierte d-zeu si restul lumii pentru faptele pe care am sa le fac desi nu am vrut sa ajung sa comit asa ceva (...) o sai distrug tot ce are mai scump pe lume. Nu o sai fac ei (Anei Maria Toth – n.r.) rau personal", sustinea Ciucia (n.r. - ortografia textului este conforma cu originalul).

Mai departe, el le transmite anchetatorilor ca i-a dat copilului de sapte ani doua pastile de somn inainte de a-l omori.

"Iam dat lui Rafi 2 levo de somn inainte de toata scena", se arata in text. Procurorii au caracterizat cele doua scrisori ale lui Ioan Ciucia drept incoerente, insa au spus ca din punct de vedere juridic acest caz a fost "destul de simplu".

Anne, fosta iubita a barbatului, nici macar nu a participat la funeraliile lui. Miercuri seara, femeia a trecut prin momente cumplite cand si-a vazut parintii adoptivi si copilul in sicriu. Joi, acestia au fost condusi pe ultimul drum in acelasi cimitir, unde a fost inmormantat si calaul lor.

Procurorul care se ocupa de caz a vorbit despre scrisorile lasate in urma de ucigas. Sunt socante de la primul pana la ultimul rand:

"Ioan Ciucia arata ca a comis faptele datorita unor presupuse relatii extraconjugale pe care concubina sa le-ar fi dezvoltat cu o alta persoana. Incepe prin a arata ca, citez din cuprinsul ei, in primele mele randuri, as vrea sa ma ierte Dumnezeu pentru faptrele pe care am sa le fac, desi nu am vrut sa ajung sa comit asa ceva", a spus procurorul Adrian Golban.

Miercuri, Anne, femeia care si-a pierdut intreaga familie nu a participat la slujba de inmormantare a fostului ei iubit. S-a dus insa la capela unde fusesera depuse trupurile baiatului si a parintilor ei adoptivi. Nu a rezistat langa sicriu decat cateva minute pentru ca, in scurt timp, durerea a doborat-o.

Fratele criminalului stia ca intre el si iubita lui intervenise o ruptura insa nu se astepta la o asemenea reactie din partea lui.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO