Alexandru Rafila nu exclude un lockdown al României dacă ajunge premier

14-12-2020 20:52


Alexandru Rafila

Deputatul Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de premier, nu a exclus posibilitatea unui lockdown dacă va ajunge prim ministru.

„Dacă aş fi premier nu mi-aş putea să-mi asum să mint. Nu aş putea să spun că situaţia e roz şi că nu aş face lockdown”, a declarat Alexandru Rafila luni, pentru Adevărul.

Deputatul PSD l-a criticat pe premierul Ludovic Orban pentru că a ”garantat 100%” că nu vom avea un lockdown în România și spune că acesta a mințit când a spus că s-a consultat cu specialiștii când a făcut acea garanție.

„Mi se pare că se s-a întâmplat în campania electorală, chiar şi ulterior, foarte multă bravadă. Trebuie să fim decenţi, reţinuţi. Când facem aprecieri trebuie să le facem după ce reflectăm foarte mult. Domnul Orban garanta 100% că nu vom avea un lockdown în România. În loc să spună că cifrele sunt astea şi că vom lua măsuri să protejăm cetăţenii, din dorinţa unui populism exagerat a dat garanţii pe care nimeni nu poate să le dea”, a precizat Rafila.

 

”Specialiștii nu au fost consultați”

 

„Lockdownul e generat de realitatea de pe teren. Aceste afirmaţii, eu nu pot să mi-o asum. Dacă aş fi premier nu mi-aş putea să-mi asum să mint. Nu aş putea să spun că situaţia e roz şi că nu aş face lockdown. Aş genera o radiografie reală a sistemului de sănătate din România. Toate aceste poveşti că specialiştii au spus au fost nişte neadevăruri. Specialiştii nu au fost consultaţi. Există un comitet care nu a mai fost convocat de trei luni”, a mai spus Alexandru Rafila.

 

Sursa: Adevarul


VIDEO PROTVPLUS.RO