Alexandru Bălan „Colo” a fost eliberat. Nu mai are voie să posteze nimic online și nici să facă vlogging

Ultima actualizare: 10-06-2020 18:01

Vloggerul Alexandru Bălan "Colo", care provocat un val de indignare publică după ce a fost acuzat de instigare la violenţă sexuală împotriva adolescentelor, şi-a petrecut noaptea trecută în arestul poliţiei.

Alexandru Bălan, cunoscut în mediul online drept Colo, a fost reţinut pentru 24 de ore, însă miercuri după-amiază a fost eliberat. (Imagini în galeria foto - Inquam Photos/Octav Ganea).

De astăzi nu mai are voie să posteze nimic în mediul online şi nici să facă vlogging. Colo va fi cercetat în stare de libertate pentru că mesajul său este considerat unul extrem de periculos. Asta chiar dacă tânărul urmărit de sute de mii de copii şi-a cerut scuze după o postare video scandaloasă.

Colo - cercetat sub control judiciar

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de Alexandru Bălan, cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de instigare publică.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a dispus înlocuirea măsurii reţinerii cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de un inculpat cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de instigare publică.

"Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul este obligat să respecte interdicţia prev. de art. 215 alin. 2 litera e) C.proc. pen. - să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta - postarea în spaţiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog", precizează sursa citată.

Colo este urmărit de sute de mii de copii pe internet

 

Alexandru Bălan, cunoscut sub numele de Colo, a fost reţinut de poliţişti marți seară pentru 24 de ore, acuzat că a instigat la hărţuire sexuală împotriva adolescentelor, într-un filmuleţ postat pe contul său de YouTube.

Vloggerul este urmărit pe YouTube de peste 850 de mii de persoane, majoritatea copii.

Psihologii spun că aceste opinii bolnave se imprima în personalitatea celor mici, tocmai pentru că asemenea oameni sunt consideraţi, adesea, modele demne de urmat. De aceea, rolul părinţilor în educaţie este esenţial! Iar supravegherea activităţii online poate fi de real folos.

La scurt timp după ce a creat un val de indignare pe reletele sociale, vloggerul a revenit cu un nou videoclip, în care îşi cerea scuze - "Aceste clip a fost extras dintr-un live de al meu de acum câţiva ani, nu reprezintă valorile mele."

Ancheta îşi urmează, însă, cursul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO