Alarma falsa cu bomba la bordul unei curse Cluj Napoca - Londra. Ce risca barbatul care a creat panica printre pasageri

26-07-2017 11:52

Un avion care trebuia sa decoleze, miercuri dimineata, de pe Aeroportul International Cluj-Napoca cu destinatia Londra a intarziat aproape trei ore dupa ce un pasager a afirmat ca ar avea o bomba in bagajul de cabina.

UPDATE 15.52 Barbatul care a creat panica, miercuri, intr-un avion ce urma sa decoleze de pe Aeroportul Cluj-Napoca este un bistritean in varsta de 44 de ani si a fost retinut, el fiind cercetat in prezent de politistii de frontiera pentru infractiuni pedepsite de Codul Aerian, urmand ca dosarul sa fie preluat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj-Napoca.

Potrivit Politiei de Frontiera Romane, este vorba despre un barbat in varsta de 44 de ani, din Bistrita - Nasaud, caruia i-a fost intrerupta calatoria, informeaza news.ro.

Barbatul este audiat in prezent, urmand ca in cursul zilei de miercuri sa fie prezentat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj care va continua cercetarile si va lua masurile legale.

Pasagerul a fost coborat din avion si preluat pentru cercetari de catre organele abilitate. Alarma s-a dovedit a fi falsa.

Potrivit unui comunicat al Aeroportului International "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, unul dintre pasagerii zborului Wizz Air W63301, cu destinatia Londra Luton, a creat panica in aeronava dupa ce a facut afirmatia ca are o "bomba in bagajul de cabina”.

Echipajul avionului a anuntat de urgenta autoritatile, iar avionul a fost verificat astfel incat zborul a avut o intarziere de doua ore si 45 de minute.

"Avand in vedere gravitatea situatiei create au fost declansate procedurile specifice. Zborul a avut o intarziere de doua ore si 45 de minute. Pasagerului i-a fost intrerupta calatoria si a fost preluat pentru cercetare de catre organele abilitate. Alarma s-a dovedit a fi falsa” se arata in comunicatul de presa al Aeroportului International "Avram Iancu" din Cluj-Napoca.

Barbatul de 44 de ani a ramas la sol si s-a ales cu dosar penal pentru comunicare de informatii false care pun in pericol siguranta zborului. Omul risca intre 2 si 10 ani de inchisoare.

Potrivit oficialilor aeroportului din Cluj-Napoca, celelalte zboruri programate miercuri nu au fost afectate si se desfasoara conform programului.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO