Afaceri ilegale cu gunoaie în valoare de peste 1 milion €, deconspirate de autorități

Ultima actualizare: 05-03-2020 19:51

Cine poluează ajunge la închisoare. Acesta este mesajul indirect transmis de autorităţi în scandalul gunoaielor.

Patronul unei firme de salubrizare a fost arestat pentru 30 de zile. Firma acestuia colecta gunoaie din întreg Bucureștiul, inclusiv parcuri și cimitire, iar reclamația a fost formulată de reprezentanții firmei care face salubrizarea în mod oficial.

De asemenea, rreprezentantul unei alte firme este cercetat sub control judiciar.

După ce în Bucureşti a izbucnit acum trei zile scandalul poluării, poliţiştii şi procurorii au verificat firmele care se ocupă de deşeuri.

Şi aşa au descoperit faptul că timp de trei luni, una dintre companii îngropase în balastierele din Giurgiu şi Ilfov şi deversase în râul Argeş sute de tone de gunoaie adunate din cel mai scump şi râvnit sector al Capitalei: Sectorul 1.

Procesarea gunoaielor costa destul de mult, dacă era făcută ca la carte, aşa că procurorii spun că firmele suspecţilor au aruncat gunoiul pe unde au putut.

Pe lângă arestare, control judiciar şi urmărire penală în stare de libertate, autorităţile au pus sub sechestru bunuri ale firmelor în valoare de şase milioane de lei.

Suma, echivalentă a 1.200.000 de euro, poate să ne dea o idee despre cât de mult pot câştigă din aceste afaceri, cei care ar trebui să proceseze deşeurile corect, dar în schimb aleg să scape de ele pe unde pot.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO