Adoptarea certificatului verde nu a fost abandonată. Nicolae Ciucă: „Fiecare dintre variante este pe masă”

Ultima actualizare: 30-12-2021 21:57
Adoptarea certificatului verde nu a fost abandonată. Nicolae Ciucă: „Fiecare dintre variante este pe masă”
Agerpres

Adoptarea certificatului verde nu a fost abandonată și acesta va fi legiferat sub o formă sau alta, chiar dacă asta înseamnă ca parlamentul să intre într-o sesiune extraordinară. Însă doar dacă „situația o va impune”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Discuţiile despre certificatul verde profesional nu au fost abandonate, toate posibilităţile fiind încă pe masă, a afirmat premierul, joi seară, într-o emisiune la TVR, citat de news.ro. „Dacă situaţia o va impune, vom face apel la Parlament să intre în sesiune extraordinară şi să adoptăm, fie legea care este acum, cu amendamentele necesare, fie o asumare la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să avem certificat COVID-19”, a declarat premierul.

„Fiecare dintre variante este pe masă”, a precizat Ciucă.

Întrebat dacă nu vede asumarea răspunderii ca pe o capcană, astfel încât să fie singurul care decontează această decizie, premierul a afirmat: „Dacă vom salva cât mai multe vieţi şi din această decizie vor muri cât mai puţini oameni, nu este o capcană pentru mine. Important este să prevaleze siguranţa oamenilor” a răspuns Ciucă.

Nicolae Ciucă a adăugat că discuţiile espre certificatul verde profesional nu au fost niciodată abandonate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO