ADMITERE LICEU 2013. Edu.ro: Recomandam completarea fiselor numai dupa verificarea ierarhiilor

ADMITERE LICEU 2013

ADMITERE LICEU 2013. Aprox. 600 de elevi din alte judete, insotiti de parinti, au venit vineri dimineata la Scoala "Sfintii Voievozi", unde este centrul special de inscriere in liceele din Capitala.

UPDATE:

ORA 11.30: "Respectand calendarul oficial al admiterii in invatamantul liceal de stat, ierarhia elevilor de clasa a VIII-a, la nivelul judetelor/municipiului Bucuresti, va fi afisata pe site-ul http://admitere.edu.ro in cursul zilei de azi, 5 iulie. Va recomandam sa completati fisele cu optiuni numai dupa consultarea ierarhiei pentru judetul la care doriti inscrierea (respectiv pentru municipiul Bucuresti), a nuntat intr-un comunicat Ministerul Educatiei.
 

"La prima ora erau cam 300, acum vorbim de aproximativ 600 de elevi, insotiti de parinti, cei mai multi din Ilfov si Giurgiu, care au venit sa completeze fisele de inscriere pentru admiterea in clasa a IX-a intr-un liceu din Capitala", a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, profesorul Marian Banu.

Pentru elevii din alte judete care vor sa se inscrie in liceele din Capitala, Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti a organizat un centru special de inscriere, la Scoala Gimnaziala nr. 1 "Sfintii Voievozi", din strada Atelierului, nr.25, Sector 1. Potrivit Comisiei de Admitere, elevii trebuie sa aiba la ei fisa de inscriere eliberata de unitatea scolara absolvita, cu numar de inregistrare si stampila unitatii de invatamant, cartea de identitate a lor si a parintelui insotitor, in original si copie xerox. "Este obligatoriu ca toti candidatii sa fie insotiti de parinte sau tutore", a mai spus Marian Banu.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

El a precizat ca la Scoala "Sfintii Voievozi" au fost amenajate 15 sali de clasa, fiecare avand trecut numele judetului, astfel incat elevii sa stie exact in ce sala trebuie sa mearga, in functie de domiciliu.

ADMITERE LICEU 2013: 5-9 iulie are loc completarea optiunilor in fisele de inscriere

Potrivit calendarului admiterii in clasa a IX-a, invatamant liceal de stat pentru anul scolar 2013/2014, in perioada 5-9 iulie va avea loc completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a. Elevii vor completa fisele, apoi vor astepta afisarea ierarhiei. 

Programul Comisiei de inscriere este intre orele 9.00 si 18.00, cu exceptia zilei de duminica, 7 iulie, cand programul se incheie la ora 16.00. Candidatii insotiti de parinti pot avea acces in curtea scolii si la sala de sport incepand cu orele 6.30, potrivit informatiilor prezentate de Comisia de Inscriere de la Scoala "Sfintii Voievozi" pe site-ul unitatii de invatamant.

"Listele de ordine pe judete se completeaza numai in spatiul special destinat, la intrarea in incinta scolii si in sala de sport, in prezenta membrilor comisiei, pentru ziua in curs. Alte liste intocmite de persoane neavizate de comisia municipala nu vor fi luate in considerare", a precizat sursa citata.

Daca la sfarsitul programului de lucru au ramas candidati inscrisi pe listele de ordine care nu au reusit sa intre in salile de consiliere pe judete pentru completarea optiunilor, in ziua urmatoare se vor relua listele pe judete de la numarul de ordine la care s-a ajuns.

Candidatii inscrisi pe listele de ordine in ziua precedenta, care dupa trei apeluri repetate la intervale de cel putin o ora nu au fost prezenti pentru a-si definitiva inscrierea pana la sfarsitul programului de lucru, isi pierd numarul de ordine si se vor reinscrie pe listele de ordine din ziua in curs.

Elevii vor completa fisa originala cu codurile liceelor pentru care opteaza numai in prezenta profesorului consilier de la Centrul de inscriere Scoala Gimnaziala Nr. 1 "Sfintii Voievozi". Dupa finalizarea completarii fiselor originale, candidatii le vor preda profesorului consilier, urmand instructiunile acestuia. La plecare, fiecare candidat va primi un bon pe care sunt inscrise numarul de inregistrare a fisei de inscriere si data la care se pot prezenta pentru verificarea fiselor martor cu datele introduse in baza de date computerizata pentru repartizare.


ADMITERE LICEU 2013: Repartizarea computerizata in licee va avea loc in trei etape

In prima etapa de admitere, la care se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 - 2014, repartizarea computerizata va avea loc in 16 iulie. Listele cu candidatii vor fi afisate in 17 iulie la scolile in care elevii au invatat si la liceele la care au fost repartizati, iar pana in 26 iulie pot fi depuse dosarele de inscriere.

A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 17 iulie - 1 august, pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 - 2014.

In perioada 17-22 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati. Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc in 25 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee. Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in perioada 25-26 iulie.

In 26 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in cele doua etape, iar in perioada 29 iulie - 1 august vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 5 - 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Anunțul lui Cătălin Cîrstoiu. Candidatul PSD-PNL oferă lămuriri într-o conferință de presă
Anunțul lui Cătălin Cîrstoiu. Candidatul PSD-PNL oferă lămuriri într-o conferință de presă

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care ar urma să răspundă acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Circ pe Aeroportul Internaţional Otopeni, la propriu. „Mă bucur că în timpul de aşteptare avem ce vedea”
Circ pe Aeroportul Internaţional Otopeni, la propriu. „Mă bucur că în timpul de aşteptare avem ce vedea”

Circ la Aeroportul Internaţional Otopeni! Zeci de acrobaţi, actori şi animatori ai Circului Metropolitan Bucureşti le-au pregătit călătorilor o surpriză, de Ziua Mondială a Circului.

Copilă de 12 ani, determinată de un bărbat să se filmeze în ipostaze intime. Imaginile au fost postate pe rețelele sociale
Copilă de 12 ani, determinată de un bărbat să se filmeze în ipostaze intime. Imaginile au fost postate pe rețelele sociale

Un bărbat de 24 de ani este cercetat de poliţiştii din Vaslui, după ce a determinat o fetiță de 12 ani să se filmeze în ipostaze sexuale explicite, iar apoi a postat imaginile pe rețelele de socializare.

 

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.