Adeverinţe de muncă false, pentru evitarea carantinei, depistate în județul Bihor

Ultima actualizare: 20-12-2021 14:48
Poliția

Mai mulţi români care au venit în ţară au prezentat la frontiera cu Ungaria, în judeţul Bihor, adeverinţe de muncă false, în încercarea de a evita carantina, a informat, luni, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

 

"La diferite intervale de timp, la Punctul de Trecere a Frontierei Săcuieni s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, 14 cetăţeni români, nouă bărbaţi şi cinci femei, domiciliaţi pe raza judeţelor Satu Mare, Bihor şi Arad. Cu ocazia verificării pe lângă documentele de călătorie, aceştia au prezentat, pentru exceptarea de la măsura carantinării, adeverinţe simplificate de muncă emise de angajatori din Ungaria, specifice lucrătorilor transfrontalieri. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a constatat că documentele în cauză nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false", se arată într-un comunicat de presă.

Din cercetări a reieşit că "persoanele se întorceau de pe teritoriul Ungariei, neavând calitatea de lucrători transfrontalieri întrucât nu şi-au desfăşurat activitatea în zona de frontieră".

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO