Accident pe o șosea din Botoșani. Mașină de teren, lovită de un TIR care a derapat

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un TIR care a derapat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe o şosea din Botoşani, a ajuns pe celălalt sens de mers şi a lovit violent o maşină de teren.

Bărbatul aflat la volan spune că nu a mai putut controla vehiculul din cauza zăpezii de pe carosabil. În urma impactului puternic, şoferul autoturismului a rămas încarcerat şi, după ce a fost eliberat, a fost transportat la spital.

Scenele s-au derulat vineri noapte, pe drumul naţional care face legătura între Botoşani şi Vamă Stânca - Costeşti. Şoferul TIR-ului le-a spus poliţiştilor că nu a mai putut controla mastodontul din cauza zăpezii de pe şosea şi a ajuns pe celălalt sens de mers. În încercarea de a redresa vehiculul, a lovit o maşină de teren care circula regulamentar.

Șoferul TIR-ului: „Eu nu am mai putut să îl controlez. Am intrat pe contrasens. ”
Reporter: „A derapat TIR-ul?”
Șofer: „Da. Nu vedeţi ce e pe drum?!"

Martor: „Eu eram în urma lui. În vamă am stat de vorbă. Până mi-au dat mie actele, el avea deja un sfert de oră înaintea mea. După cum se văd urmele, el a intrat pe contrasens şi l-a lovit pe celălalt."

Bărbatul aflat la volanul autoturismului a rămas încarcerat. O ambulanţă care trecea în acele clipe prin zonă a oprit, iar paramedicii i-au acordat îngrijiri omului.

Între timp, au ajuns şi pomperii, care s-au chinuit mai bine de 20 de minute să îl scoată pe conducătorul auto din maşina de teren. Victima a fost transportată la spital cu multiple răni la nivelul capului şi al mâinilor.

Marius Grădinariu, ISU Botoşani: „În urma impactului, a rezultat avarierea celor două maşini, iar o persoană a fost încarcerată, respectiv şoferul de pe maşina mică."

Poliţiştii au început cercetările şi, dacă se va ajunge la concluzia că drumarii nu au curăţat şoseaua corespunzător şi acest lucru a dus la producerea accidentului, cei vinovaţi riscă să fie amendaţi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO