Accelerarea campaniei de vaccinare dă rezultate. Peste 11.000 de persoane au fost imunizate joi

Dată publicare: 29-04-2021 16:52
Dată actualizare: 29-04-2021 17:42


Mobilizarea la nivel local pentru accelerarea campaniei de vaccinare dă rezultate. Peste 11 mii de persoane au fost imunizate în cadrul unor maratoane sau la centrele de tip drive thru.

Al 4 -lea din România a fost deschis în capitală, în Piaţa Constituţiei în această dimineaţă. Preşedintele Iohannis a trecut pe acolo în urmă cu puţin timp, să vadă cum decurge vaccinarea.

Primul şofer care primeşte vaccinul s-a aşezat la coadă la ora 5:30. Este 8 şi 9 minute şi în acest moment i se face injecția.

Primul vaccinat: ''Ieri am aflat. Mă simt bine, bine că am terminat. Pe platforma de programare ar fi durat mult''.

Bărbatul avea programare la centrul din Bolintin Vale, însă a renunţat şi cu noaptea în cap a venit la centrul drive thru din Piaţa Constituţiei.

În momentul în care s-a dat startul imunizării zeci de maşini erau deja aşezate în coloană.

Bărbat: ”E păcat să nu venim, să se relaxeze şi să înceapă lumea să traiscă, pentru că noi de fapt nu mai trăim''.

Bărbat: ''Simplu e oricând, important e cu cât mai repede cu atât mai bine''.

Mădălina Popovici, coordonatoarea centrului drive thru Bucureşti: ''Elimină dificultatea aceea cu platforma, cu programare la dată fixă, eventual în altă localitate. Ar fi bine să întrebe medicul de familie, Este cel mai avizat să îşi dea acordul pentru vaccinare. Vaccinul Pfizer are contraindicaţii extrem de puține''.

Şi preşedintele Klauss Iohaniss s-a asigurat că totul este în ordine în noul centru de vaccinare din Piaţa Constituţiei.

Klaus Iohannis: ''Și românii din diaspora pot veni să se vaccineze. Este extrem de important ca această campanie să prindă viteză''.

Imunizarea s-a continuat şi în celalte 3 centre drive-thru din Deva, Cluj, Arad şi Bucureşti. Şi aici parcările au fost pline.

Bărbat: ''Banal a fost extrem de scurt, nedureros, absolut simplu''.

Tot azi, în Braşov, reprezentanţii unui spital privat şi inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au organizat un maraton de imunizare, chiar la marginea drumului Național 1, la intrarea în oraş.

Iniţial, au fost pregătite 500 de doze, dar cererea neaşteptat de mare a dus la suplimentarea lor. Inclusiv şoferi care au trecut prin zonă s-au oprit să se vaccineze. .

Laurenţiu Ene, managerul spitalului: ”Vom avea în timp real suficente doze până la această oră sunt 328 de persoane, cifra exactă, preconizam că ea va creşte pe măsură ce va trece timpul”.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: ''550.000 de mii de persoane pe zi, în 40 de zile jumătate de milion de oameni. Suntem în grafic pentru atingerea acestui obiectiv de 5 mil de persoane până în iunie şi sperăm noi mai devreme de 10 milioane de persoane vaccinate''.

Noi centre de acest tip, drive thru, se vor deschide în săptămânile următoare în toată ţara.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO