Destinul tragic al unui roman cu inima de aur. A murit ajutand oameni saraci, iar parintii au primit vestea la o inmormantare

Ultima actualizare: 12-04-2016 07:01

A murit in timp ce ii ajuta pe altii. Acesta a fost destinul tragic al lui Alin Miuțescu, un tanar de 26 de ani din Braila. Studia Drepturile Omului la o facultate din Norvegia si plecase in Maroc voluntar, pentru comunitatile sarace.

Din pacate, autobuzul in care se afla s-a rasturnat din cauza unei furtuni de nisip. Parintii lui Alin au primit teribila veste in timp ce erau la inmormantarea unei rude.

Acum doua saptamani, Alin a plecat in Maroc, unde urma sa predea la o scoala aflata intr-o tabara de refugiati. A inchiriat impreuna cu niste colegi un microbuz, ca sa mearga intr-o zona periculoasa a tarii, aproape de granita cu Algeria, in orasul Tata. Transportau hrana si medicamente. Din pacate, expeditia nu a avut finalul dorit.

Liliana Bastiurea, matusa: "O furtuna din desert, cu nisip, i-a azvarlit de pe sosea. Foarte multi raniti, colegii lui toti raniti, el fiind singurul decedat. Un alt coleg de al lui foarte grav ranit. Un tanar de 26 de ani exceptional, a realizat atat de multe lucruri cat nu poate realiza un om intr-o viata."

Parintii lui Alin sunt impietriti. Stiau ca fiul lor urma sa se insoare cu iubita sa, o arhitecta din Iasi.

Laurentiu Miutescu, tatal: "Avea cate ceva in inima pentru fiecare. Eu, copil mai nobil ca asta n-am sa mai gasesc. As vrea sa-l rog pe Dumnezeu sa ma fi luat pe mine si sa-l fi lasat pe el, ca avea multe de facut pe lumea asta."

Alin a plecat din orasul natal dupa ce a terminat liceul. A urmat dreptul la Bucuresti, apoi a fost acceptat la o universitate din Norvegia pentru a studia Drepturile Omului. In paralel cu scoala, era voluntar la o fundatie a facultatii. Directoarea scolii a venit in Romania ca sa fie alaturi de familia lui Alin.

Lena Eriksson, directoarea facultatii: "Alin era un tanar exceptional, era extrem de talentat, plin de compasiune. Urma acest curs, pentru ca voia sa ii ajute pe cei saraci. Voia sa plece sa lucreze in India, tot pentru voluntariat. Avea planuri de viitor sa lucreze cu UNESCO. L-am admirat foarte mult in scoala, avea multi prieteni. Ne-am intalnit aseara cu familia si am impartasit momente frumoase despre Alin. O sa ne fie dor de el."

Rudele lui Alin au primit vestea cand erau la inmormantarea Anisoarei Toader, una dintre victimele accidentului din Braila, in care 5 persoane si-au pierdut viata dupa ce au fost izbite de un sofer intr-o statie de autobuz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO