Cum a cedat Gheorghe Dincă în faţa profilerului Poliţiei Române: "Bre, ori mori matale, ori mor eu"

Ultima actualizare: 12-12-2019 12:32
Cum a cedat Dincă în lupta cu profilerul Poliției Române:
Pro TV

Psihologul criminalist Dorin Dumitran, profiler IGPR, a dezvăluit cum a reușit să-l facă să cedeze pe Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal, comparându-l pe acesta cu "două plăci metalice ruginite aflate pe fundul Mării Negre".

Prezent la o conferință de presă ”Smart Law Conferences. Psihologia judiciară”, organizată de Editura Universul Juridic, Dorin Dumitran, comisar-șef de poliție și doctor în psihologie, a vorbit despre interacțiunea sa cu Gheorghe Dincă, pe care l-a audiat după ce a fost desemnat să-i facă profilul psihologic.

Dumitran a mărturisit că i-a fost greu să-l facă se cedeze pe Dincă, dezvăluind că, la un moment dat, după aproape trei luni de la debutul audierilor și aproape 60 de ore de audieri, i-a spus acestuia: "Ori mor eu, ori mori matale. Dar eu nu mor".

Pornind de la o prezentare a unor greșeli pe care unii psihologi acreditați le fac în rapoartele lor privind profilul psihologic al infractorilor sau victimelor, Dorin Dumitran a vorbit despre cazul Caracal.

Profiler-ul Poliţiei Române: "Ori mor eu, ori mori matale"

 

Dorin Dumitran a precizat că întâlnirea cu Dincă a fost o luptă grea pentru el, că a slăbit în timpul anchetării acestuia și că i-a fost foarte greu să-l facă pe bărbatul din Caracal să cedeze.

Iată declarațiile făcute de Dorin Dumitran:

"- Toate aceste concluzii prezentate astăzi provin din rapoarte din dosare de mare violență, pentru că noi numai pe acestea lucrăm. Evident cu toți vă întrebați cum se ajunge la un astfel de raport. Păi, poți ajunge mai repede sau mai ușor.

- Piatra de încercare a fost acest ultim dosar, Caracal, sper să nu mai am unul similar, pentru că există mai multe modalități de a scădea în greutate. Odată vă deplasați în zone apropiate de nivelul mării și veți scădea cu câteva miligrame și veți îmbătrâni cu câteva milisecunde, dar dacă vă duceți pe vârful muntelui veți scădea în greutate și veți câștiga în tinerețe.

- Mai există detoxifierea de colon și mai există un individ sau Revalid, Rinosan, sau ce-o mai fi pe acolo. Mai există categoria de indivizi față de care foarte mulți, și vreau să spun lucru acesta, s-au raportat: "Domnule, de ce a durat atât de mult lupta cu acest individ?". Pentru că nea George a fost ca două plăci metalice ruginite aflate pe fundul Mării Negre și prinse cu niște prezoane extrem de puternice. Ăsta este el.

- Dacă pornim de la premisa că suntem psihologi și suntem preoți, și gata, ți-am pus patrafirul în cap, mărturisește, mai facem o greșeală, considerând suspecții așa, Arsenie Boca. Deci, nu s-a întâmplat lucrul acesta.

- În afară de cele peste 60 de ore de filmări și audieri și de luptă cu el, în noiembrie a cedat. Pentru că i-am spus: "Ori mor eu, ori mori matale". "Dom' profesor, că nu se poate". "Bre, ori mori matale, ori mor eu". "Dar eu nu mor". "Bine, dom' profesor, gata, asta este". A durat foarte mult, acesta este materialul uman.

- Că ce a ieșit în presă, că politruci desfrunziți, și fel de fel de indivizi, la început te enervau, pe urmă m-am calmat: "De ce să mă pregătesc pentru ăsta". Dacă vreți să slăbiți intrați în anchetă. Și veți slăbi cam un kilogram".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO