Cum a cedat Gheorghe Dincă în faţa profilerului Poliţiei Române: "Bre, ori mori matale, ori mor eu"


Ultimul update: Joi 12 Decembrie 2019 12:32
Data publicarii: Joi 12 Decembrie 2019 12:06
Categorie: Stiri actuale
Cum a cedat Dincă în lupta cu profilerul Poliției Române:

Psihologul criminalist Dorin Dumitran, profiler IGPR, a dezvăluit cum a reușit să-l facă să cedeze pe Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal, comparându-l pe acesta cu "două plăci metalice ruginite aflate pe fundul Mării Negre".

Prezent la o conferință de presă ”Smart Law Conferences. Psihologia judiciară”, organizată de Editura Universul Juridic, Dorin Dumitran, comisar-șef de poliție și doctor în psihologie, a vorbit despre interacțiunea sa cu Gheorghe Dincă, pe care l-a audiat după ce a fost desemnat să-i facă profilul psihologic.

Dumitran a mărturisit că i-a fost greu să-l facă se cedeze pe Dincă, dezvăluind că, la un moment dat, după aproape trei luni de la debutul audierilor și aproape 60 de ore de audieri, i-a spus acestuia: "Ori mor eu, ori mori matale. Dar eu nu mor".

Pornind de la o prezentare a unor greșeli pe care unii psihologi acreditați le fac în rapoartele lor privind profilul psihologic al infractorilor sau victimelor, Dorin Dumitran a vorbit despre cazul Caracal.

Profiler-ul Poliţiei Române: "Ori mor eu, ori mori matale"

 

Dorin Dumitran a precizat că întâlnirea cu Dincă a fost o luptă grea pentru el, că a slăbit în timpul anchetării acestuia și că i-a fost foarte greu să-l facă pe bărbatul din Caracal să cedeze.

Iată declarațiile făcute de Dorin Dumitran:

"- Toate aceste concluzii prezentate astăzi provin din rapoarte din dosare de mare violență, pentru că noi numai pe acestea lucrăm. Evident cu toți vă întrebați cum se ajunge la un astfel de raport. Păi, poți ajunge mai repede sau mai ușor.

- Piatra de încercare a fost acest ultim dosar, Caracal, sper să nu mai am unul similar, pentru că există mai multe modalități de a scădea în greutate. Odată vă deplasați în zone apropiate de nivelul mării și veți scădea cu câteva miligrame și veți îmbătrâni cu câteva milisecunde, dar dacă vă duceți pe vârful muntelui veți scădea în greutate și veți câștiga în tinerețe.

- Mai există detoxifierea de colon și mai există un individ sau Revalid, Rinosan, sau ce-o mai fi pe acolo. Mai există categoria de indivizi față de care foarte mulți, și vreau să spun lucru acesta, s-au raportat: "Domnule, de ce a durat atât de mult lupta cu acest individ?". Pentru că nea George a fost ca două plăci metalice ruginite aflate pe fundul Mării Negre și prinse cu niște prezoane extrem de puternice. Ăsta este el.

- Dacă pornim de la premisa că suntem psihologi și suntem preoți, și gata, ți-am pus patrafirul în cap, mărturisește, mai facem o greșeală, considerând suspecții așa, Arsenie Boca. Deci, nu s-a întâmplat lucrul acesta.

- În afară de cele peste 60 de ore de filmări și audieri și de luptă cu el, în noiembrie a cedat. Pentru că i-am spus: "Ori mor eu, ori mori matale". "Dom' profesor, că nu se poate". "Bre, ori mori matale, ori mor eu". "Dar eu nu mor". "Bine, dom' profesor, gata, asta este". A durat foarte mult, acesta este materialul uman.

- Că ce a ieșit în presă, că politruci desfrunziți, și fel de fel de indivizi, la început te enervau, pe urmă m-am calmat: "De ce să mă pregătesc pentru ăsta". Dacă vreți să slăbiți intrați în anchetă. Și veți slăbi cam un kilogram".

 

Confruntare în cazul Caracal. Motivul pentru care Gheorghe Dincă a fost scos din arest
Complicele lui Gheorghe Dincă rămâne în arest preventiv
Procurorul care i-a oprit pe polițiști să intre în casa lui Dincă se întoarce la muncă
FULLSCREEN
Cum a cedat Gheorghe Dincă în faţa profilerului Poliţiei Române: "Bre, ori mori matale, ori mor eu"
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33