150 de oameni dintr-o comună suceveană, izolați în case din cauza unui vecin venit din Belgia

Dată publicare: 18-03-2020 18:01
Dată actualizare: 18-03-2020 19:29


150 de oameni dintr-o comună din Suceava sunt izolaţi în case după ce un consătean abia venit din străinătate a intrat în contact direct cu ei şi abia acum două zile a aflat că este infectat cu noul coronavirus.

Bărbatul de 57 de ani s-a întors pe 4 martie din Belgia, când situaţia nu impunea izolarea la domiciliu. Şi, relaxat, s-a întâlnit cu toţi prietenii lui din gruparea religioasă Oastea Domnului. Una dintre aceste adunări se organizase chiar la un restaurant.

Bărbatul lucrează ca şofer pe TIR în Belgia. Primarul comunei spune că omul s-a întors în România pe 4 martie, când Belgia nu era declarată zonă de pericol. Aşa se face că nu a stat apoi în casă. În următoarele zile a intrat în contact cu cei 150 de oameni, susţine edilul. Săteanul a participat la mai multe slujbe şi întâlniri religioase, una ţinută chiar într-un restaurant.

În plus, şi-a vizitat rudele şi prietenii. A mers la spital când a simţit simptome de răceală, iar acolo i s-a recoltat probe şi pentru coronavirus. După ce a fost găsit pozitiv şi internat, primarul comunei a luat masuri- a limitat accesul în primărie şi a închis târgul de maşini şi piaţa publică.

Tags: suceava, sofer tir,