(P) Top 7 lucruri utile pentru echiparea garajului

Ultima actualizare: 17-12-2019 13:07
generator de curent

Un garaj nu trebuie să fie doar locul în care îți ții mașina, de aceea este recomandat ca spațiul interior să fie ceva mai generos.

Pe lângă libertatea de mișcare, spațiul îți va permite și utilarea garajului cu diferite unelte și dispozitive necesare, însă nu trebuie să îl transformi într-o magazie.

Chiar dacă nu ești un as al mecanicii, câteva unelte strict necesare trebuie să ai întotdeauna la dispoziție, iar locul cel mai potrivit pentru păstrarea acestora este garajul. Pe de altă parte, damigenele cu vin, borcanele cu murături și alte lucruri de care nu mai ai nevoie în casă nu au ce căuta în garaj.
În cele ce urmează, îți prezentăm care sunt care sunt cele mai importante 7 lucruri ce nu trebuie să lipsească din garajul tău.

Rafturi speciale pentru anvelope

Atunci când nu este sezonul lor, anvelopele de iarnă și cele de vară se țin în garaj, însă nu trebuie depozitate oricum. Pentru a evita deformarea acestora, nu se depozitează culcate, unul peste celălalt, ideal fiind să fie așezate în poziție verticală. Pentru aceasta, ai nevoie de un raft amplasat într-un colț al garajului în care anvelopele să poată fi depozitate „în picioare” și păstrate astfel până când începe sezonul lor.

Produse de curățare și întreținere

Orice mașină trebuie întreținută pentru a nu crea probleme, iar garajul este locul ideal în care poți face acest lucru. Pentru aceasta, ai nevoie de spray-uri antirugină, lubrifianți, polish-uri, soluție degivrantă și orice alte produse necesare pentru ca mașina să arate mereu ca nouă.

Cabluri de alimentare și generator electric

Chiar dacă menajezi la maxim acumulatorul mașinii, acesta îți poate face oricând o surpriză neplăcută. În această situație ai nevoie de o sursă de curent adecvată și cabluri de alimentare pentru a putea porni mașina. Și un generator de curent este potrivit pentru dotarea garajului, acesta putându-se dovedi util în cazul unei pene de curent, dar și în alte împrejurări.

Accesorii pentru spălarea mașinii

Dacă ai propriul garaj la curte, poți să economisești banii pe care i-ai fi dat la spălătorie, ocupându-te tu de această activitate. Ai nevoie de un furtun îndeajuns de lung, detergenți speciali, lavete, dar și un aspirator cu care să cureți interiorul mașinii. Toate acestea pot fi depozitate într-un loc special în garaj, pentru a apela la ele oricând va fi nevoie.

Seturi de chei și șurubelnițe

Cum spuneam, chiar dacă nu ești foarte priceput la mecanică, o trusă de chei și un set de șurubelnițe trebuie să se găsească în garajul tău. Sunt utile pentru o serie de intervenții și le poți folosi și pentru alte activități în gospodărie, iar dacă sunt de bună calitate te vor ține ani buni.

Compresor de aer pentru roți

Este recomandat ca, din când în când, să verifici presiunea roților si să te asiguri că aceasta este în parametri optimi. În cazul în care presiunea scade este nevoie să umfli roțile, iar un compresor de aer este dispozitivul ideal. Te scutește de efortul de a da „la pompă” și este multifuncțional, putând fi folosit și pentru alte activități.

Piese și consumabile

Este bine să fii aprovizionat din timp cu piesele și consumabilele care se înlocuiesc periodic la mașină. Vorbim în primul rând de filtrele de ulei, de combustibil, de aer și de polen, plăcuțe de frână, becuri pentru faruri, curele de transmisie și alte piese pe care le poți păstra în garaj pentru a le folosi la nevoie.

Lanțuri antiderapante și lopată pentru zăpadă

Nu vrei ca sezonul rece să te ia pe nepregătite, de aceea în garajul tău trebuie să se regăsească neapărat și aceste accesorii. În situația în care pleci la drum lung în condiții vitrege, de iarnă, nu uita să iei în portbagaj lanțurile și lopata pentru zăpadă, pentru a nu isca să rămâi blocat în nămeți.

Dacă ai nevoie să-ți completezi dotarea garajului sau ești în căutarea unor unelte și materiale pentru gospodărie, mathaus.ro este locul în care ai toate șansele să găsești tot ceea ce ai nevoie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO