Studiu de caz: Implantul dentar - soluția PREFERATĂ de români pentru problemele dentare grave

Dată publicare: 16-05-2019 14:41
Dată actualizare: 16-05-2019 14:58


implanturi dentare

(P) Căderea dinților este unul dintre coșmarurile oricărei persoane. Cauzele căderii acestora sunt multe, însă soluția perfectă este una: implantul dentar.

Ce trebuie să știi despre implanturile dentare

Există multiple cauze ale căderii dinților, cum ar fi accidentările, igiena dentară precară, netratarea unor probleme ale gingiilor și dinților (cum ar fi cariile), dieta săracă în nutrienți care să ajute corpul la rezistența împotriva infecțiilor, bruxismul (scrâșnirea dinților cauzată de poziția incorectă a acestora), consumul pe o perioadă îndelungată de alcool și tutun și chiar și unele probleme de sănătate care nu sunt legate de cavitatea bucala, cum ar fi diabetul, pot avea ca efect căderea dinților.

Pentru această problemă dentară gravă, se practică operația cu implant dentar, prin care se înlocuiesc dinții lipsă, redând normalitatea masticației și încrederea de sine ce a fost afectată de pierderea dinților.

Conform unui studiu făcut de Asociația Dental Office Managers din România în septembrie 2017, între anii 2012-2017, românii au avut un procent de 30%, triplu față de media Europei, în ceea ce privește căderea tuturor dinților. Același studiu arată că din ce în ce mai mulți locuitori ai României au început să recurgă la această intervenție stomatologică, rata de succes al acesteia fiind de 95-98%. Se par că românii sunt printre națiunile cu cele mai mari probleme dentare, nu doar din Europa, ci și la nivel global.

Ce este un implant dentar?

Aceste implanturi se realizează doar la un cabinet stomatologic și constă în înlocuirea rădăcinii dintelui lipsă cu o piesă fabricată din titan, de cele mai multe ori aceasta fiind sub forma unui șurub.

După inserarea acestuia și vindecarea gingiei, urmează adăugarea coroanei, protezei sau punții dentare cu care se va înlocui dintele căzut. Pentru această intervenție se face anestezie, pentru ca pacientul să nu resimtă niciun disconfort în tot acest timp.

Operația are o durată de aproximativ o oră, iar senzația de după această intervenție și după trecerea efectului anesteziei este la fel sau chiar mai mică decât durerea resimțită după o extracție, spun pacienții care au apelat la acestă soluție.

Doar medicul stomatolog poate determina dacă ai nevoie sau nu această intervenție. Perioada de recuperare se poate întinde pe parcursul a 4 sau 6 luni de zile,depinzând de la pacient la pacient și numărul de implanturi necesare.

Cine nu ar trebui să facă implanturi dentare?

Există o listă a anumitor categorii de persoane ce riscă probleme de sănătate dacă vor să opteze pentru acest tip de operație, aceștia fiind: dependenții de alcool și tutun, cei ce au deficiență imunitară, probleme cardiovasculare, probleme endocrinologice, reumatism, dependență de insulină, bolnavi cu neoplasme și persoanele cu igienă deficitară.

Așadar, implanturile dentare reprezintă soluția preferată de către români pentru a putea să înlocuiască dinții care au căzut, ceea ce cauzează o masticație anormală, un aspect inestetic și, ulterior, scăderea stimei de sine. Toate aceste probleme pot fi rezolvate prin această intervenție.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO