Produsul inovator care le va uşura viaţa persoanelor cu diabet din România. Va fi 100% compensat

Ultimul update: Vineri 22 Iunie 2018 14:11
Data publicarii: Joi 21 Iunie 2018 15:50
Categorie: a
diabet

Diabetul este o boală cronică care apare atunci când pancreasul nu secretă suficientă insulină sau atunci când organismul nu se poate folosi de insulina produsă de corp. În prezent, această boală afectează sute de milioane de oameni.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în 2014, 8,5% dintre persoanele care aveau cel puţin 18 ani sufereau de diabet, existând 422 de milioane de cazuri diagnosticate. Numai în 2015 diabetul a fost cauza directă a morții pentru 1,6 milioane de oameni.

Dintre cele trei tipuri de diabet, diabetul de tip 1, de tip 2 şi diabetul gestațional, cel mai frecvent este diabetul de tip 2. Mai precis, în cazul acestei afecţiuni, deşi pancreasul produce suficientă insulină, organismul nu poate folosi în mod eficient insulina, aspect cunoscut drept rezistență la insulină.

Din această cauză, secreţia de insulină scade, iar în timp cantitatea de glucoză din sânge creşte și organismul nu mai funcţionează la parametri normali.

Din fericire, există veşti bune pentru adulţii care suferă de diabet de tip 2. O combinație injectabilă inovatoare de două tratamente antidiabetice (insulină bazală și lixisenatidă) tocmai a intrat pe piață.

Prin acțiunea lor combinată, poate fi ținută sub control atât glicemia bazală, adică cea matinală, înainte de micul dejun, cât și cea postprandială, de după masă, tratamentul administrându-se într-o singură injecție zilnică.

Tratamentul se adresează celor care au diabet de tip 2 și nu reușesc să atingă ținta de control glicemic cu tratamentul lor actual, antidiabetice orale sau insulină. Şi nu sunt puţini.

Conform estimărilor specialiştilor, aproximativ 50% dintre pacienţi se confruntă cu o astfel de problemă. Alte griji sunt, în general, evenimentele hipoglicemice şi creșterea suplimentară în greutate.

Studiile clinice au demonstrat că noul tratament reduce aceste riscuri, în comparaţie cu celelalte soluţii existente deja pe piaţă.

Din fericire, produsul este 100% compensat de către stat. Cei interesaţi să afle în ce măsură noul produs i-ar putea ajuta se pot adresa medicului diabetolog curant.

 

 

 

diabet Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
diabet Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
domestos
(P) Domestos a dat startul campaniei „Susține igiena în școli”
Zece lucruri despre „Jack Reacher”, filmul în care Tom Cruise și-a făcut singur cascadoriile
(P) Expertiza Fincantieri pentru apărarea României la Marea Neagră
(P) Sanador deschide cel mai mare Centru Oncologic din sistemul medical privat
(P) Altex continuă extinderea - investește în dezvoltarea unui nou depozit
Care e cel mai valoros sportiv român al ultimului secol?
mcdonalds
(P) Luni e Ziua Micului Dejun la McDonald's. Surprize pentru clienți până în ora 10
Pacienții români solicită tratamente și servicii medicale similare cu cele ale cetățenilor europeni
(P) FIFA 19 - creat în România, jucat în întreaga lume
(P) Amenzi pentru case de marcat vechi
( P) Fincantieri, partener de încredere pentru viitorul României
Două secole de la inventarea stiloului. Știați că a fost creația unui român?