(P) Vrei să te bucuri toată viața de un implant dentar? Iată cum să îl întreții!

Dată publicare: 13-09-2019 21:15
Dată actualizare: 13-09-2019 21:30


(P) Vrei să te bucuri toată viața de un implant dentar? Iată cum să îl întreții!

Implantul dentar reprezintă cel mai bun tratament stomatologic pentru situațiile în care ai pierdut unul sau mai mulți dinți, însă cel mai mare beneficiu pe care îl oferă acest tratament revoluționar este durabilitatea.

Pe lângă faptul că un implant dentar de calitate va arăta și va funcționa exact ca un dinte natural, fără să afecteze sănătatea celorlalți dinți, acesta este proiectat să dureze chiar și o viață întreagă. Condiția, evident, este să îi acorzi îngrijire corespunzătoare.

În urma inserării, cea mai importantă măsură este igienizarea implantului dentar, astfel încât să poți evita depunerea plăcii bacteriene în zona respectivă. În cazul în care igiena nu este efectuată corespunzător, poate apărea inflamarea gingiei și bacteriile vor putea pătrunde în zona de contact dintre os și implantul propriu-zis. Tocmai de aceea, specialiștii de la clinica stomatologică Dental Excellence ți-au pregătit 5 recomandări deosebit de importante pentru a te putea bucura pentru un timp cât mai îndelungat de beneficiile pe care le aduce un implant dentar.

Periază dantura în mod regulat!

Periajul dentar stă la baza igienei orale, așadar va fi un element de bază și în îngrijirea implantului dentar. Astfel, un periaj corect, efectuat de minimum două ori pe zi, este necesar pentru a înlătura, împreună cu bacteriile, riscul apariției tartrului dentar și al afecțiunilor cauzate de acesta.

Acordă atenție îngrijirii complementare!

Periuța de dinți poate îndepărta o mare parte a resturilor alimentare ce se regăsesc în cavitatea bucală, însă există și zone în care accesul acesteia este îngreunat. Tocmai de aceea, este indicat să folosești și alte produse de igienă orală, precum ața dentară și apa de gură. Acestea vor eficientiza procesul de curățare a danturii și-ți vor oferi o respirație proaspătă.

Ferește-te de alimentele care-ți pot afecta dantura!

Ca și în cazul unui dinte natural, coroana unui implant dentar se poate fisura în urma solicitării exagerate, motiv pentru care nu este indicat să “dovedești” alimente foarte dure. În cazul în care vrei să spargi nuci, alune sau fistic, ideal ar fi să folosești un clește sau un ciocănel, iar varianta cea mai indicată a semințelor este punguța cu miejii deja decojiți.

Implantul dentar oferă stabilitate excelentă și suport optim pentru lucrările dentare, însă este recomandat să nu aplici forțe masticatorii prea mari asupra dinților cu suport pe implant. Alimentele foarte tari pot afecta stabilitatea implantului în os, iar consecințele sunt complexe și dificil de remediat. Astfel, prevenția este indicată: pentru a evita eventualele probleme, consumă alimentele potrivite sănătății dinților tăi!

Evită obiceiurile nesănătoase!

Ca orice dinte, implantul dentar poate fi afectat de obiceiurile nesănătoase pe care le ai. Cu toate că unele poate deja ți-au intrat în reflex, trebuie să controlezi fiecare acțiune la care îți supui dantura. Practic, vei dori să eviți efecte precum rănirea gingiilor, destabilizarea implantului dentar sau fisurarea coroanelor dentare și a dinților naturali. Astfel, folosește foarfecele de fiecare dată când vrei să tai vreo etichetă sau ață și folosește desfăcătorul sau orice altceva în afară de dinți pentru a desface capace și a înlătura ambalaje. Cât despre fumat, orice medic (inclusiv stomatolog) îți va recomanda eliminarea acestui obicei sau, cel puțin, reducerea semnificativă a țigaretelor pe care le fumezi zilnic.

Vizitează cabinetul stomatologic în mod regulat!

O altă măsură de precauție pe care o poți lua este vizitarea regulată (minimum 2 ori pe an) a unui cabinet stomatologic pentru un control de rutină și o igienizare profesională. Tehnicile și instrumentele pe care le folosesc tomatologii pentru a curăța dantura și, implicit, implantul dentar sunt moderne și eficiente. Igienizarea profesională nu este un proces dureros, însă rezultatele îți vor depăși așteptările. În cazul în care dorești să programezi un control sau vrei să urmezi un tratament stomatologic ori de cosmetizare a danturii, intră pe www.dentalexcellence.ro și convinge-te de calitatea serviciilor acestei clinici ultramoderne!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO