(P) Un week-end in Bulgaria de Nord-Vest – experienta neasteptata


Ultimul update: Vineri 04 Septembrie 2015 07:00
Data publicarii: Marti 01 Septembrie 2015 12:42
Categorie: Advertoriale
Bulgaria de Nord-Vest

Majoritatea turistilor straini asociaza Bulgaria cu marea si conditiile exceptionale de sporturi de iarna in muntii sai inalti.

Pentru cei dintre noi, care am incercat experienta neasteptata vizitand Bulgaria de Nord-Vest, aceasta parere s-a schimbat. Daca doriti sa savurati pacea si linistea, atingand simultan monumentele cultural-istorice si numeroase distractii nestandard, acest articol este pentru dumneavoastra.

Pentru ca aceasta calatorie sa devina intr-adevar una exceptionala, va recomandam sa vizitati regiunea oraselor Montana si Chiprovtsi, precum si satele Chuprene si Ruzhintsi. Cu vederile frumoase spre Predbalkana si Stara Planina, veti avea posibilitatea a vedea mostenirea bine pastrata de pe timpurile antice.

La muzeul istoric regional din orasul Montana, de exemplu, puteti vedea o copie a comorilor medievale gasite in aceasta zona, icoane valoroase si multe alte exponate unice. Este foarte impresionant si Lapidariumul - „cartea din piatra” – una dintre cele mai mari colectii de monumente epigrafice despre istoria Montanei antice.

In regiune se regasesc manastirile Chprovskia, Lopushanskia si ruinele manastirii Gushovskia, care sunt monumente istorice ale culturii de importanta nationala si dovada spiritului bulgarilor.

Nu in ultimul loc, printr-o plimbare in Nord-Vest va veti putea atinge de mostenirea unica de pe timpurile Renasterii bulgare. Covoarele din Chiprovtsi si folclorul ”torlac” sunt emblematice pentru aceasta regiune si impresioneaza turistii.

Ceea ce deosebeste odihna in Bulgaria de Nord-Vest de cea petrecuta in celelalte regiuni din Bulgaria sunt posibilitatile bogate de turism rural. Puteti face parte din activitatile zilnice ale gazdelor: ingrijirea animalelor, plantarea de flori, fructe si legume, pregatirea mancarurilor bulgare traditionale, inclusiv de branza si cascaval din produse naturale provenite de la animale.

Pentru iubitorii pescuitului, apele curate si rapide ale raurilor Ogosta, Tsibritsa si Lom ofera conditii excelente pentru practicarea acestui sport.

Acum ganditi-va – unde ati dori sa va petreceti week-end-ul liber? Savurati un week-end in Bulgaria de Nord-Vest!

Sursa:

Tags: turism,

VIDEO PROTVPLUS.RO