(P) Pentru un zambet perfect, nu amana vizita la dentist

Ultima actualizare: 10-12-2019 11:58
ad

Majoritatea pacienților au o întâlnire cu un dentist când problema este clar vizibilă: au dureri chinuitoare, nu mai pot mesteca, au gingia umflata etc.

Medicul Marius Pop, dentist Constanta, invita pe toata lumea la o examinare de rutină, si, fiecare persoană ar trebui să fie supusă unei examinari dentare, o dată la șase luni. Numeroase studii științifice au arătat că, după șase luni, majoritatea bolilor dinților și mucoasei bucale încep sa se manifeste clinic. Dupa sase luni de la ultimul control sau tratament dentar, bolile sunt ușor de diagnosticat și se află în stadiul inițial de dezvoltare și, în consecință, sunt ușor de tratat.

Consulta un dentist periodic

 

Dacă nu ai găsit probleme în timpul unei examinări independente, totuși, nu trebuie să ratezi o examinare de rutină, deoarece numai un dentist, datorită cunoștințelor sale și disponibilității instrumentelor profesionale, va putea vedea și spune multe altele despre sănătatea dinților. A preveni înseamnă a trata sau poate ca vei avea nevoie de o schimbare în alimentație, selectarea unei alte periuțe de dinți etc. Consultul la un medic dentist te va ajuta să eviți consecințele neplăcute cu sănătatea dentară.

Toată lumea stie că realizările medicinei moderne, inclusiv tehnologiile moderne din stomatologie, sunt o mare binecuvântare. Imaginează-ți cat ai suferi, neputând să-ti tratezi cariile sau boli parodontale, să inlocuiesti un dinte pierdut sau chiar sa nu iti poti albi dintii intunecati. Așa era înainte, insa acum, există trei piloni ai stomatologiei: sănătatea dentară, durabilitatea și rezistența lor, precum și frumusețea. Cel mai important lucru pe care îl poate face o persoană pentru a-si menține frumusețea și sănătatea dinților este igiena orală zilnică și examinările preventive la un cabinet stomatologic. Pentru a înțelege cât de importantă este prevenirea, trebuie să cunosti cauzele afectiuniii dinților.

Cauzele problemelor dentare

 

În primul rând, zahărul. Când intră în cavitatea bucală, acesta fiind expus bacteriilor, se transformă în acid. Ele duc la distrugerea smalțului dinților în care se formează o cavitate, și încep sa se formeze cariile. În faza inițială, durerea nu este resimțită. Ea apare doar atunci când procesul ajunge la pulpă. În al doilea rând, formarea tartrului, care este o placă întărită, nu este îndepărtată în timpul procesului de periere. Tartarul provoacă inflamații în dinte, si, ca urmare a acestora se poate forma un decalaj între gingie și dinte, datorita patrunderii alimentelor. Rezultatul final al acestui proces poate fi pierderea dinților. Trebuie amintit că saliva protejează împotriva bacteriilor din cavitatea bucală. Cu toate acestea, efectul protector se extinde doar la o anumită parte a bacteriilor și nu începe imediat, ci în 30 de minute dupa ce ai mâncat. Prin urmare, se poate spune că apariția cariilor este cea mai periculoasă în primele 20-40 de minute dupa ce ai mancat. Concluzia care se poate trage din aceasta este bine cunoscută: este necesar să te speli pe dinți după fiecare masă, dimineata dupa ce te-ai trezit si în special seara înainte de culcare. Apoi mergi o data la sase luni la un medic dentist pentru un control preventiv.

O programare la Hayat Dent, Cabinet Stomatologic Constanta, este alegerea corecta pentru ca zambetul tau sa fie cu adevarat fermecător!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO