(P) Nu-i așa că-ți place marea de un albastru intens, care-și rostogolește valurile pe o plajă imensă cu nisip moale și auriu

albena
StirilePROTV

Dar dacă, în imediata apropiere a plajei, poți explora o pădure deasă și sălbatică, care la rândul ei e străbătută de un râu care-și face loc domol către marea despre care ți-am vorbit, nu-i așa că pare un bonus total neașteptat, incredibil?

Da, acest loc chiar există. Se numește Albena și-l găsești la numai 4 ore de condus din București.

În plus, în Albena te așteaptă o serie de alte experiențe grozave.

O aventură culinară de Top

 

Numai și dacă vorbim de producția proprie de fructe și legume proaspete și sănătoase, mierea care provine în totalitate din proprii stupi de albine, melcii din ferma Forest Beach din Primorsko, carnea de vită din rasa Aberdeen Angus și Galloway, toate din ferma Eco Agro - deținută de Albena. Apoi, de laptele și brânza bulgărească produse la fermele din zonă, pâinea și produsele de panificație, produse special pentru Albena, din grâul Eco Agro de brutăria „Dobrudzhanski hlyab”, deja vorbim de un mare bonus față de alte destinații turistice.

Și încă nu e tot. O gamă largă de fructe de mare și produse se găsesc în toate restaurantele din stațiune, la care se adaugă oferte culinare vegane, fără gluten sau antialergice, potrivite fiecărui gust, care pot fi furnizate cu acordul prealabil al hotelului-gazdă. De o atenție deosebită au parte și oaspeții cei mai tineri, fiecare restaurant din Albena având și un meniu special pentru copii, iar o echipă profesionistă formată din cei mai buni bucătari oferă cine și bufete tematice în restaurantele All Inclusive.

Citește și
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Ca exemplu, restaurantul principal de la Flamingo Grand Hotel & SPA 5* oferă 7 cine diferite, cu o varietate de 7 bucătării internaționale. Restaurantul Hotelului Maritim Paradise Blue 5* îți pune la dispoziție 2 cine și 5 bufete tematice. Un nou meniu à la carte te ispitește la restaurantul Mongolfier.

Oaspeții hotelului Ralitsa Aquaclub 4* și Ralitsa Superior 4* au ocazia să folosească Mehana Ralitsa în programul lor Dine Around (cu minimum 5 nopți pe tot parcursul sezonului), iar musafirii hotelului Vita Park 3* au la dispoziție Mehana Ralitsa în programul lor Dine Around (cu minimum 7 nopți pe tot parcursul sezonului).

Restaurantul italian Celebrita te surprinde plăcut cu un nou meniu și o pizza italiană top de la cuptor, iar la restaurantul Tex Mex te așteaptă un meniu nou-nouț.

IMPORTANT! PUTEȚI COMANDA ALIMENTELE CELE MAI GUSTOASE DIRECT ÎN CAMERA DUMNEAVOASTRĂ - Din vara anului 2021 veți putea comanda tentațiile culinare preferate de la anumite restaurante A La Carte din satul de vacanță, cu livrare în cameră.

Băuturi naturale și răcoritoare pentru o vacanță fierbinte

 

De ce să nu-ți începi ziua, în timp ce te bucuri de briza dimineții, cu un suc 100% din mere, cireșe sau pere, produs chiar din grădinile din Albena sau o ceașcă parfumată de espresso de înaltă calitate. În plus, ai la îndemână noul meniu de cocktailuri din barurile de la Maritim Hotel Paradise Blue 5* și Flamingo Grand Hotel & SPA 5*, un gust de vacanță, proaspăt și sănătos. Iar rezervarea de la Kaliakra Beach 4* îți oferă oportunitatea unui meniu de cocktailuri Ultra All Inclusive cu o gamă largă de băuturi.

SURPRIZĂ! Pentru prima dată în barurile din Albena și în hotelurile All Inclusive oaspeții se pot delecta cu producția proprie de coniac bulgăresc din grădinile din Albena – unde, pe lângă struguri, cresc cireșe și prune – de o calitate ridicată și garantată, cu gust blând și aromă incredibilă.

Gazdele de la hotelurile Gergana și Kaliakra Beach îți oferă vin alb Geranea (inclus în pachetul All Inclusive) - producție proprie din podgoriile din Albena, putând alege dintre soiurile Sauvignon Blanc, Muscat, Viognier sau Coupage.

Toate celelalte unități All Inclusive pun la dispoziția clienților vin alb vrac Geranea, bineînțeles producție proprie a podgoriilor din Albena.

Distracție la maximum în Satul de vacanță

 

În Albena există cel mai bun sat de vacanță pentru familiile cu copii, dar și pentru adulții cu sufletul tânăr. De exemplu, Aquapamia Aquapark garantează distracții la maximum, numai și dacă avem în vedere, conform Tripadvisor, că se află în primele 8 parcuri acvatice din Europa. Este bine de știut că unele hoteluri chiar oferă în prețul biletului accesul gratuit în Aquapamia Aquapark.

De altfel, în majoritatea hotelurilor găsești numeroase atracții acvatice și minicluburi de joacă, împărțite pe categorii de vârstă, pentru bebeluși, copii, tineri, cu diverse petreceri, program de seară, sport divers sau programe de animație.

În Albena ai la dispoziție nu mai puțin de 22 de terenuri de tenis, sporturi pe plajă - de la volei la golf, echitație, 5 stadioane de fotbal, sală multifuncțională, precum și multe sporturi nautice, yoga, hochei pe câmp, petanque, aerobic, stretching, step aerobic, zumba, body fit și multe altele.

Anul acesta au fost lansate noi școli sportive, cu accent pe cei mai tineri, dar antrenorii profesioniști sunt disponibili pentru toate vârstele. La școala de înot se fac antrenamente individuale și de grup pentru copii, la școala de fotbal - pentru începători și avansați, iar la școala de volei pe plajă - pentru copii și adulți antrenamentele se fac cu antrenori profesioniști din Germania.

O natură uimitoare protejată de o politică ecologică durabilă

 

Plaja cu nisipul fin are nu mai puțin de 3,5 kilometri și ajunge până la 200 de metri lățime. Mai ales în contextul actual, asta permite o distanțare de siguranță de până la 7 metri între umbrele. În apropiere, Rezervația naturală Baltata, cu păduri dese și râul Batovska, îți oferă posibilitatea de a explora specii rare protejate. Natura își spune cuvântul și în ceea ce privește apa minerală. Nenumăratele izvoare din stațiune fac posibilă folosirea acesei resurse în toată stațiunea, atât în piscine, cât și la robinetele din camerele hotelurilor.

Aerul curat din Albena e garantat de restricționarea traficului auto din stațiune. Aici transportul este gratuit fiind asigurat de autobuze electrice și de o inovatoare scară rulantă, care limitează strict emisiile dăunătoare. De asemenea, utilizarea energiei regenerabile - prin utilizarea panourilor solare, gestionarea deșeurilor - printr-o instalație de biogaz care creează energie verde curată din deșeurile organice și îngrășăminte de înaltă calitate, și, nu în ultimul rând, producția agricolă ecologică proprie, joacă un rol esențial în creșterea calității vieții.

Programe medicale și SPA & Wellness cu ajutorul resurselor naturale

 

Un alt motiv important pentru a alege Albena ca destinație preferată în acest an este și oportunitatea excelentă pentru turism medical, spa și wellness, cu ajutorul resurselor naturale bogate. În centrul medical SPA Medica Albena - licențiat de Ministerul Sănătății al Republicii Bulgaria și ESPA - te așteaptă oferte de calitate la superlativ. Programe în domeniile balneoterapiei și hidroterapiei, kinetoterapie, terapie cu nămol, electroterapie, fitoterapie, masaje, capsulă de oxigen. Accentul principal al acestor programe se pune, în special, pe abordarea holistică și combinația de factori naturali, ca apa minerală din sursa proprie, nămol, miere, ierburi, aer curat, climat, apa mării și medicina convențională.

IMPORTANT!
Program special de reabilitare după boala COVID-19 dezvoltat de o echipă de profesioniști.

Program brevetat pentru pierderea în greutate și recuperarea echilibrului fizic al corpului – VITAL.

Programe complexe de tratament împotriva bolilor artroreumatice, a bolilor aparatului locomotor, a sistemului nervos periferic, a unor boli ale pielii precum psoriazisul.

Programe de wellness - anti-stres și burnout.

Pe teritoriul Albenei funcționează 3 centre SPA, piscine interioare cu apă termală, saună, baie de aburi, caldarium, băi cu hidromasaj sau SPA brunch.

Sănătate și Siguranță

 

Nu în ultimul rând, Albena Holiday Resort are o infrastructură bine dezvoltată, o secție de poliție, o stație de pompieri și propriul spital deschis non-stop; sistem intern și proceduri dezvoltate împotriva răspândirii COVID; plan de acțiune pentru identificarea unui pacient; plan detaliat pentru dezinfectare și curățare; sistem integrat de management al calității și mediului, care îndeplinește cerințele standardelor internaționale BDS EN ISO 9001: 2015 și BDS EN ISO 14001: 2015.

Pentru milioane de turiști din întreaga lume, Albena este un loc de vacanță preferat nu numai datorită nisipului auriu, a plajei nesfârșite, a mângâierii mării, a aerului proaspăt, a varietății mari de cazare, dar și a ospitalității tradiționale.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) ASUS TUF Gaming A15 (FA507): lumea jocurilor la degetele tale
(P) ASUS TUF Gaming A15 (FA507): lumea jocurilor la degetele tale

ASUS TUF Gaming A15 (FA507) este un laptop de gaming conceput pentru a oferi o performanță excepțională și o experiență de joc captivantă.  

(P) Kaufland a oferit 27.000 de premii pentru modernizarea școlilor
(P) Kaufland a oferit 27.000 de premii pentru modernizarea școlilor

Campania „Viitorul începe acum” derulată de Kaufland România a înregistrat un succes important, demonstrând implicarea extraordinară a comunităților locale din România în modernizarea și tehnologizarea învățământului.

(P) Ziua Mondială a Rinichiului: Accesul echitabil la diagnostic și tratament este esențial pentru sănătatea rinichilor
(P) Ziua Mondială a Rinichiului: Accesul echitabil la diagnostic și tratament este esențial pentru sănătatea rinichilor

1 din 10 români trăiește cu boală cronică de rinichi, însă, din cauza simptomelor care se manifestă târziu, afecțiunea este depistată abia în stadiile avansate. Anual, peste 37.000 de persoane sunt spitalizate cu acest diagnostic.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.