(P) Life Coachingul- privește-te pe tine prin ochii altuia

Life Coaching

Life Coachingul reprezintă bagajul încărcat cu sprijinul și suportul necesar parcurgerii unei călătorii la capătul căreia vei atinge un obiectiv personal sau profesional. Unul definitoriu. Unul real. Unul semnificativ.

Oamenii sunt oameni. Tocmai de aceea avem nevoie unii de ceilalți. Surpriza este ilustrată tocmai de diferențele substanțiale dintre noi, de natură fizică, intelectuală sau emoțională.
Fiecare om se naște cu un set de abilități.

Această încărcătură îl face special și îl poate face să strălucească (într-un domeniu) dacă acordă destul interes, timp, devotament, dar și ore suplimentare de muncă pentru îmbunătățirea și întărirea caracteristicilor prin care deja excelează.

Tot așa, există persoane care se nasc cu capacitatea de a deveni îndrumători ai altor persoane. Aceștia își alocă timp pentru a cunoaște, a învăța și a empatiza cu ceilalți. Ei au capacitatea de a privi prin ochii celuilalt, de a se contopi cu sentimentele lui, cu trăirile și experiențele lui.

Nu este un proces ușor deoarece fiecare are propriul set de trăiri care îl definește ca și om, iar de aceea, este dificil să transpui emoțiile unor contexte și situații pe care nu le-ai întâlnit.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

De ce să apelezi la Life Coaching?

Life Coachingul poate avea un rol esențial în viața ta. La fel cum unele persoane pe care le întâlnim ne schimbă perspectivele, la fel aceste persoane îți pot îmbunătății considerabil modul de viață deoarece te susțin în atingerea scopurilor pe care ți le propui. Este mereu nevoie de o persoană care să-ți încurajeze visele și dorințele pentru a le face reale.

Cine nu are nevoie de sfaturi? Acestea sunt constructive fie că asupra lor este schițată o perspectivă sau o conotație pozitivă sau una negativă. Uneori este dificil să găsim granița subțire dintre dorință și real.

Tocmai de aceea ai nevoie de oameni care să te încurajeze și să îți recomande care sunt etapele pentru atingerea propriului vis, pas cu pas.

Întotdeauna un membru din familie sau o persoană apropiată va avea tendința de a empatiza mult prea mult (în mod subiectiv) cu problemele tale, de aceea, un coach are capacitatea de a veni în ajutorul tău privind obiectiv, din exterior, dar având drept țintă atingerea obiectivului.

Acest scop este imaginea nevoii tale, fie că este vorba despre dezvoltare personală, fie că se rezumă la relațiile interpersonale sau la dezvoltarea profesională.

Cu ce îți poate îmbunătăți un Life Coach viața?

-Te poate ajuta să îți valorifici stima de sine (o valoare care se reflectă perfect în armonia dintre interior și exterior, cu cât vei fi mai împăcat cu tine însuți și te vei accepta, cu atât mai ușor îți va fi să observi diferența dintre reacțiile și emoțiile raportate către exterior)

-Te ajută să înveți să îți manifești sentimentele și modul în care te raportezi la propria persoană, dar și la persoanele din jur.

-Va deveni un antrenor care te pregătește să obții cel mai important examen din viața ta și anume visurile și aspirațiile. (va fi precum un calendar care îți va presa pașii pentru a merge în direcția potrivită)

-Te ajută să fii stăpânul propriei tale vieții și să creezi o armonie în toate planurile vieții tale, atât personale, cât și interpersonale.

-Te ajută să te descoperi și să te focusezi pe punctele bune, dar și pe cele mai puțin bune. Să decodifici propria ta ființă.

-Te ajută să contabilizezi relațiile interpersonale cu oamenii din jurul tău.

Alexandru Stoian, Life Coach la Pathways Consulting ne-a spus de ce Coachingul îți poate exploata cea mai bună variantă a ta : “În ultimii ani oamenii aleg să investească din ce în ce mai mult în perfecționarea capitolelor din viața lor. Dacă procesul de training sau psihoterapia, care cu siguranță și-au dovedit în timp utilitatea, reprezintă tool-uri de lungă durată dar ceva mai vechi, coachingul este o armă mai nouă, cu rezultate foarte bune într-un timp foarte scurt. Persoana care intră în procesul de coaching are parte de un șoc, deoarece realizează că punându-și mintea la contribuție găsește resursele necesare de a găsi soluția la problema sa. Coachingul înseamnă introspecție, reflecție, acțiune, pentru atingerea unui obiectiv”.

Așadar, îți recomandăm să alegi răspunsurile potrivite prin persoanele potrivite care te-ar putea ghida pe drumul corect.
Doar tu știi ce este important pentru tine.

Alege ca potențialul tău să atingă apogeul! Lasă-te în mâna unor profesioniști, iar tu vei fi cel care va concluziona cum viața ta va căpăta un alt sens, o altă formă, o altă nuanță.

Totul este în mâna ta, trebuie doar să înveți cum să joci pentru a câștiga propriul tău joc.

Mai multe informații despre Life Coaching pe http://www.pathways-consulting.net și http://alexandrustoian.net/.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români

UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund, aducând noi oportunități de investiții pentru piața românească, prin lansarea a 14 noi fonduri mutuale.

Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024
Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024

PRO TV și VOYO sunt parteneri media principali ai GpeC. Aflat la a 19-a ediție anuală, GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din CEE și se va desfășura în București pe 20-21 Mai.

(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara
(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara

Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.