(P) Life Coachingul- privește-te pe tine prin ochii altuia

Life Coaching

Life Coachingul reprezintă bagajul încărcat cu sprijinul și suportul necesar parcurgerii unei călătorii la capătul căreia vei atinge un obiectiv personal sau profesional. Unul definitoriu. Unul real. Unul semnificativ.

Oamenii sunt oameni. Tocmai de aceea avem nevoie unii de ceilalți. Surpriza este ilustrată tocmai de diferențele substanțiale dintre noi, de natură fizică, intelectuală sau emoțională.
Fiecare om se naște cu un set de abilități.

Această încărcătură îl face special și îl poate face să strălucească (într-un domeniu) dacă acordă destul interes, timp, devotament, dar și ore suplimentare de muncă pentru îmbunătățirea și întărirea caracteristicilor prin care deja excelează.

Tot așa, există persoane care se nasc cu capacitatea de a deveni îndrumători ai altor persoane. Aceștia își alocă timp pentru a cunoaște, a învăța și a empatiza cu ceilalți. Ei au capacitatea de a privi prin ochii celuilalt, de a se contopi cu sentimentele lui, cu trăirile și experiențele lui.

Nu este un proces ușor deoarece fiecare are propriul set de trăiri care îl definește ca și om, iar de aceea, este dificil să transpui emoțiile unor contexte și situații pe care nu le-ai întâlnit.

De ce să apelezi la Life Coaching?

Life Coachingul poate avea un rol esențial în viața ta. La fel cum unele persoane pe care le întâlnim ne schimbă perspectivele, la fel aceste persoane îți pot îmbunătății considerabil modul de viață deoarece te susțin în atingerea scopurilor pe care ți le propui. Este mereu nevoie de o persoană care să-ți încurajeze visele și dorințele pentru a le face reale.

Cine nu are nevoie de sfaturi? Acestea sunt constructive fie că asupra lor este schițată o perspectivă sau o conotație pozitivă sau una negativă. Uneori este dificil să găsim granița subțire dintre dorință și real.

Tocmai de aceea ai nevoie de oameni care să te încurajeze și să îți recomande care sunt etapele pentru atingerea propriului vis, pas cu pas.

Întotdeauna un membru din familie sau o persoană apropiată va avea tendința de a empatiza mult prea mult (în mod subiectiv) cu problemele tale, de aceea, un coach are capacitatea de a veni în ajutorul tău privind obiectiv, din exterior, dar având drept țintă atingerea obiectivului.

Acest scop este imaginea nevoii tale, fie că este vorba despre dezvoltare personală, fie că se rezumă la relațiile interpersonale sau la dezvoltarea profesională.

Cu ce îți poate îmbunătăți un Life Coach viața?

-Te poate ajuta să îți valorifici stima de sine (o valoare care se reflectă perfect în armonia dintre interior și exterior, cu cât vei fi mai împăcat cu tine însuți și te vei accepta, cu atât mai ușor îți va fi să observi diferența dintre reacțiile și emoțiile raportate către exterior)

-Te ajută să înveți să îți manifești sentimentele și modul în care te raportezi la propria persoană, dar și la persoanele din jur.

-Va deveni un antrenor care te pregătește să obții cel mai important examen din viața ta și anume visurile și aspirațiile. (va fi precum un calendar care îți va presa pașii pentru a merge în direcția potrivită)

-Te ajută să fii stăpânul propriei tale vieții și să creezi o armonie în toate planurile vieții tale, atât personale, cât și interpersonale.

-Te ajută să te descoperi și să te focusezi pe punctele bune, dar și pe cele mai puțin bune. Să decodifici propria ta ființă.

-Te ajută să contabilizezi relațiile interpersonale cu oamenii din jurul tău.

Alexandru Stoian, Life Coach la Pathways Consulting ne-a spus de ce Coachingul îți poate exploata cea mai bună variantă a ta : “În ultimii ani oamenii aleg să investească din ce în ce mai mult în perfecționarea capitolelor din viața lor. Dacă procesul de training sau psihoterapia, care cu siguranță și-au dovedit în timp utilitatea, reprezintă tool-uri de lungă durată dar ceva mai vechi, coachingul este o armă mai nouă, cu rezultate foarte bune într-un timp foarte scurt. Persoana care intră în procesul de coaching are parte de un șoc, deoarece realizează că punându-și mintea la contribuție găsește resursele necesare de a găsi soluția la problema sa. Coachingul înseamnă introspecție, reflecție, acțiune, pentru atingerea unui obiectiv”.

Așadar, îți recomandăm să alegi răspunsurile potrivite prin persoanele potrivite care te-ar putea ghida pe drumul corect.
Doar tu știi ce este important pentru tine.

Alege ca potențialul tău să atingă apogeul! Lasă-te în mâna unor profesioniști, iar tu vei fi cel care va concluziona cum viața ta va căpăta un alt sens, o altă formă, o altă nuanță.

Totul este în mâna ta, trebuie doar să înveți cum să joci pentru a câștiga propriul tău joc.

Mai multe informații despre Life Coaching pe http://www.pathways-consulting.net și http://alexandrustoian.net/.

 

 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Steps for Life – aplicația care transformă pașii în ajutor pentru ceilalți
(P) Steps for Life – aplicația care transformă pașii în ajutor pentru ceilalți

București, 04 octombrie 2022 – În cadrul evenimentului sportiv Bucharest Marathon ce va avea loc în zilele de 8-9 octombrie 2022 în capitală, va fi lansată aplicația Steps for Life, dezvoltată de Asociația pentru un viitor strălucit împreună.

(P) Zece ani de activitate a Fundației Orange România. Gala „Creatorilor de bine”, derulată la București
(P) Zece ani de activitate a Fundației Orange România. Gala „Creatorilor de bine”, derulată la București

Fundația Orange România a organizat săptămâna trecută o serie de evenimente pentru a marca zece ani de activitate.

(P) Brandul Familia Safir s-a lansat prin Flash Move, un spectacol unic de culoare și dinamism
(P) Brandul Familia Safir s-a lansat prin Flash Move, un spectacol unic de culoare și dinamism

Brandul Familia Safir s-a lansat printr-un spectacol unic de culoare și dinamism - Flash Move.

Recomandări
„e-Estonia, model pentru viitor”. Noi cu plicuri, ei cu clickuri. Cât de practic este sistemul de sănătate digitalizat
„e-Estonia, model pentru viitor”. Noi cu plicuri, ei cu clickuri. Cât de practic este sistemul de sănătate digitalizat

În timp ce la noi încă dictează plicul în spitale, iar bolnavii cară teancuri de trimiteri, analize și rețete de la un doctor la altul, în Estonia, sistemul de sănătate este digitalizat integral încă din 2008.

Apar mărturii șocante în cazul scandalului în care sunt implicați înalți prelați: „Aveau un grup de Whatsapp în care vorbeau”
Apar mărturii șocante în cazul scandalului în care sunt implicați înalți prelați: „Aveau un grup de Whatsapp în care vorbeau”

După ce un deputat din Parlamentul României ar fi fost fotografiat și filmat în ipostaze indecente alături de un teolog, scandalul ia o amploare nebănuită.

Intervenție în van a pompierilor care evacuează apa din Tăul Mare - Roșia Montană. Cu cât au scăzut nivelul apei
Intervenție în van a pompierilor care evacuează apa din Tăul Mare - Roșia Montană. Cu cât au scăzut nivelul apei

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a cerut controale de urgență la toate barajele de capacitate mică din țară, după fisura apărută în barajul subteran al lacului Tăul Mare.