(P) Inspirație de vacanță: 4 insule spaniole pentru bucket list

(P) Inspirație de vacanță: 4 insule spaniole pentru bucket list

Verile sunt calde, lungi și pline de distracție, dar și de relaxare în Spania.

Țara din vestul Europei este preferata foarte multor turiști de pe continent și nu numai, atât mulțumită orașelor precum Madrid, Barcelona, Sevilla, Valencia sau Granada, dar și grație insulelor superbe pe care poți merge pentru a te bucura de litoral.

Spania are și o gastronomie foarte bine dezvoltată, localnicii fiind specialiști în preparate din porc. Poți mânca jambon, paella sau tapas. Dacă pui lângă felul preferat de mâncare și un pahar de vin spaniol, experiența va fi deosebită. Muzica flamenco este și ea specific spaniolă și răsună pe străzile aglomerate din orașele mari, mai ales în serile călduroase de vară. Totuși, în ultimii ani, spaniolii se remarcă foarte mult prin intermediul insulelor care sunt constant luate cu asalt de turiști.

Dacă ești pasionat de turismul litoral, de viața de noapte ori de simpla relaxare pe nisip fin și în apă caldă și limpede, iată care sunt patru dintre cele mai interesante insule spaniole pe care ar trebui să le adaugi pe lista ta de destinații turistice de neratat.


Tenerife

 

Până nu de mult un nume pe care îl auzeai la toate posturile radio mainstream din România, Tenerife reprezintă cea mai mare insulă dintre Insulele Canare și este dezvoltată eminamente având în vedere turismul și atragerea de vizitatori de pretutindeni. Viața de noapte din Tenerife este extraordinar de agitată și de atractivă pentru amatorii acestui tip de distracții. Există foarte multe cluburi de noapte, în care DJ renumiți vin să pună muzică și să te facă să te distrezi până la răsărit. Nici plajele din Tenerife nu sunt de neglijat. Curate, constant îngrijite și frumos amenajate, ele încântă mulțumită nisipului fin și al apei de culoare turcoaz. Poți face surfing, scuba diving dar și jet schi, iar vacanțele early booking în Tenerife te pot ajuta să te bucuri de toate acestea la prețuri excelente.

Ibiza

 

Un alt punct de reper al distracției pentru continentul european, dar și pentru întreaga lume, este Ibiza. Sursă de inspirație pentru piese muzicale celebre, insula spaniolă dă tonul atunci când vine vorba despre petrecerile cu DJ, băutură și muzică la maximum. Petrecerile din Ibiza durează mereu până dimineață și creează amintiri de neuitat. Poți vizita, pe timpul zilei, peștera naturală Cova de Can Marca, care funcționează cu program până la ora locală 16:30 și care oferă peisaje impresionante, având în vedere că este situată într-o zonă atipică unei astfel de peșteri. Plajele din Ibiza sunt și ele superbe, curate și primitoare cu turiștii, astfel că ai oportunitatea să te și relaxezi, după nopțile de distracție.

La Palma

 

La fel ca Tenerife, La Palma este parte din Insulele Canare și se află destul de aproape de Maroc, astfel că poți intra în contact aici cu o diversitate culturală deosebită. Ideală pentru plimbări și drumeții, grație regiunii rurale pe care o găzduiește, La Palma adăpostește și cel mai mare crater din lume chiar în centrul său. Dacă apelezi la un ghid, îl vei putea vizita. Firește, și aici se poate face plajă, iar peisajele sunt superbe.

Lanzarote

 

A patra propunere de insulă spaniolă este Lanzarote. Aceasta a trecut printr-o erupție vulcanică puternică în anul 1730, iar urmările se văd și astăzi în relieful vulcanic pe care îl are un sfert din insulă. Parcul Național Timanfaya este situat aici, găzduind un restaurant în care carnea este gătită la foc subteran.Muzeul Mirador del Rio este un alt punct de atracție grație priveliștei pe care o oferă. Plajele sunt și ele spectaculoase și, dacă mergi în croaziere, poți întâlni balene și delfini.

Așadar, Spania te așteaptă cu o mulțime de insule impresionante, pe care te poți distra, relaxa, dar și plimba.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Reprezentanți de bază ai UE, CE, NATO și MADR susțin Romanian Agri Trade Summit și i se alătură în calitate de speakeri
(P) Reprezentanți de bază ai UE, CE, NATO și MADR susțin Romanian Agri Trade Summit și i se alătură în calitate de speakeri

Printre primii vorbitori confirmați ai evenimentului de la București se numără autorități de renume, precum: Achim Irimescu, Janusz Wojciechowski, Mircea Geoană și Sorin Moise.

(P) Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023, cu cea mai bună aliniere a obiectivelor de HR cu cele de business
(P) Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023, cu cea mai bună aliniere a obiectivelor de HR cu cele de business

Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023, acordată de Top Employers Institute, cel mai important jucător mondial din domeniul certificărilor pentru condiții excelente oferite angajaților.

(P) Rețete de economisire la început de an
(P) Rețete de economisire la început de an

Luna ianuarie vine cu multe provocări financiare. După cheltuielile de sărbători alocate meselor festive și cadourilor pentru cei dragi, avem nevoie de o gestionare cât mai eficientă a bugetului, la început de an.

Recomandări
Olaf Scholz anunță că Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei: „Nici măcar nu se pune problema”
Olaf Scholz anunță că Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei: „Nici măcar nu se pune problema”

Germania nu va trimite avioane de luptă în Ucraina, a declarat cancelarul Olaf Scholz, în contextul în care Kievul solicită ca Occidentul să îi trimită şi mai mult armament pentru contracararea invaziei ruse.

Când se va încheia epidemia de gripă. Anunțul ministrului Sănătății
Când se va încheia epidemia de gripă. Anunțul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, duminică seară, epidemia de gripă se va încheia în două săptămâni.

Partidul cancelarului Nehammer a pierdut alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară
Partidul cancelarului Nehammer a pierdut alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară

După rezultate parțiale, partidul cancelarului austriac Karl Nehammer a suferit o înfrângere drastică în alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară.