(P) Ești gata să alegi un dozator de apă pentru compania ta? Iată ce trebuie să știi!

Ultima actualizare: 21-07-2020 18:52
apa

Alegerea unui dozator de apă pentru biroul, agenția sau compania ta poate fi oarecum dificilă, în special dacă nu ai mai fost confruntat cu astfel de decizii înainte.

Prin urmare, îți prezentăm un ghid care să te ajute să obții cea mai eficientă soluție de hidratare pentru angajații tăi, indiferent de domeniul de activitate sau de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Altfel, dacă iei o decizie bazată doar pe preț sau pe aspectul dozatorului, poți întâmpina dificultăți. Iată ce trebuie să ai în vedere la achiziționarea unui dozator apa pentru biroul tău:

• Numărul de persoane care folosesc dozatorul;
• Opțiunile sale (apă caldă/rece);
• Spațiul în care va fi amplasat;
• Spațiul de depozitare pentru bidoanele de 19 litri;
• Curățarea și întreținerea lui.

Pentru început, trebuie să avem în vedere numărul de persoane care vor folosi dozatorul de apă. De exemplu, o companie multinațională poate avea o clădire care acomodează 1000 de persoane, având 100 de persoane pe etaj. De regulă, un dozator deservește 20-25 de persoane, astfel că vei avea nevoie de 3 sau 4 astfel de dozatoare per etaj. Poți amplasa unul în bucătăria etajului (sau locul în care se servește și cafeaua), unul în sala de întâlniri/conferințe, iar pe celelalte în zone unde toți angajații vor avea acces facil.

Cu toate acestea, trebuie să ții cont și de volumul de apă consumat pe oră. Astfel, în cantina principală a etajului, vei avea nevoie de un dozator apă care să poată deservi în jur de 70 de persoane în intervalul pauzei de masă. De regulă, durează în jur de 15-20 de secunde pentru umplerea unui pahar. Prin urmare, îți recomandăm instalarea a două dozatoare în zona cantinei principale, pentru a evita formarea cozilor.

De asemenea, va trebui să ai în vedere și recipientele folosite de angajați. În ultimul timp, mulți optează pentru sticle reutilizabile de 500-700ml. De aceea, este important ca aceștia să beneficieze de confort, fără a trebui să depună eforturi considerabile pentru a umple recipientul. Ia în calcul atât înălțimea dispozitivului, cât și debitul volumic.

Unele birouri dețin și săli de conferințe sau de interviuri, unde apa se servește dintr-un recipient mai mare, de tip ulcior, în pahare. Avantajele acestei metode sunt evidente: nimeni nu va trebui să se ridice în mijlocul conferinței pentru a se deplasa într-un colț al camerei pentru reumplerea paharului. Asigură-te că ai un model cu debit mare, cu ajutorul căruia recipientele pot fi reumplute rapid, păstrând aceeași temperatură.

În privința opțiunilor, este bine să iei în calcul și faptul că mulți angajați preferă un ceai sau o cafea instant, astfel că va trebui să recurgi la un dozator apă cu opțiunea apei fierbinți. Acestea pot fi amplasate la cantină sau în același loc în care se află și plicurile de ceai/cafea instant.

Spațiul de amplasare trebuie să țină cont de anumite norme de igienă. De exemplu, va trebui să alegi un loc care este la îndemână pentru angajați, permite alimentarea cu electricitate, iar în același timp se află aproape de spațiul de depozitare, pentru schimbarea rapidă a butoaielor de apă. De asemenea, spațiul de depozitare pentru butoaiele de 19l trebuie să fie ferit de umezeală și de acțiunea directă a soarelui.

În ceea ce privește întreținerea dozatorului, acesta nu necesită eforturi mari, însă este esențial să respecți instrucțiunile producătorului. De asemenea, se recomandă dezinfectarea unui dozator apă o dată la 6 luni, de către o firmă de profil. De multe ori, cei de la care ai achiziționat acest produs îți pot oferi și astfel de servicii.

Așadar, nu mai sta pe gânduri și investește și tu în această soluție ideală de hidratare pentru angajații tăi. Iar dacă nu îți dorești să investești într-un abonament lunar, însă vrei ca livrarea bidoanelor să fie făcută în aceeași zi cu comanda, alege H2On, un serviciu inovator de livrare apă, cafea și dozatoare. Acest concept ii aparține lui Nathaniel Geana, CEO al companiei, care a înțeles perfect nevoile consumatorilor, oferindu-le cea mai bună soluție de hidratare!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO