(P) Cum pot ajuta suplimentele 100% biodisponibile la o bună funcționare a organismului?

des
StirilePROTV

Am stat de vorbă cu domnul doctor Alin Popescu, medical advisor Alevia, despre ce înseamnă biodisponibilitatea produselor pe care le consumăm și cum ne poate ajuta acest lucru să ne menținem sănătoși și plini de vitalitate.

Știm că substanțele nutritive din alimentele pe care le consumăm sunt absorbite în fluxul sanguin și sunt fie stocate, fie folosite de celule. Însă obținerea tuturor micronutrienților și vitaminelor necesare din alimentație poate fi uneori dificilă, de aceea organismul nostru poate avea nevoie de ajutor suplimentar.

Ce este biodisponibilitatea și de ce ar trebui să ne preocupe

 

Biodisponibilitatea este dată de măsura în care organismul nostru reușește să asimileze și să utilizeze elementele nutritive pe care i le furnizăm prin alimentație și prin suplimentele alimentare. Totodată, biodisponibilitatea reprezintă și capacitatea unei substanțe de a accesa sistemul circulator și de a ajunge acolo unde este necesară absorbția. Ingredientele 100% naturale sunt cele care se absorb cel mai bine în organism și astfel devin disponibile în cel mai scurt timp, într-o cantitate foarte mare. Adică organismul nostru folosește cea mai mare cantitate din nutrienții pe care acestea le conțin.

În cazul suplimentelor alimentare, o substanță este folositoare în măsura în care poate fi absorbită de organism. În cazul unui produs cu biodisponibilitate 100%, o cantitate mult mai mare din elementele nutritive pe care le conține devine disponibilă metabolismului uman spre a fi folosită, spre deosebire de produsele care nu au această caracteristică.

Cum ne păstrăm organismul puternic chiar și atunci când temperaturile afară sunt mai scăzute?

 

Când simțim că organismul nostru este mai slăbit, o soluție excelentă de ajutor pot fi vitaminele, mineralele și extractele din plante, deoarece ajută mecanismele interne să se restaureze. Chiar și în perioada de convalescență, suplimentele alimentare pot fi un susținător de nădejde.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Suplimentele alimentare care au în compoziție ingrediente 100% naturale acționează ca o barieră împotriva virusurilor. În portofoliul Alevia, această categorie include produse ce conțin extracte standardizate de Măceșe, Salvie, extracte de Propolis și Ghimbir, dar și uleiuri esențiale de Anason-stelat, Cuișoare, Ghimbir și Salvie.

Propolis C-tare comprimate masticabile și Propolis C-tare spray sunt formule 100% naturale, dozate optim, ce contribuie la reducerea și calmarea inflamației gâtului, dezinfectează gâtul iritat și atenuează disconfortul cauzat de gripă și răceală. În plus, susțin sistemul imunitar și cresc rezistența față de infecțiile căilor resporatorii.

Cum ne revenim mai ușor după o răceală?

 

Sigur, este mai bine să previi, decât să tratezi, de aceea trebuie să fim atenți, pe cât posibil, să avem un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată pentru a ne ajuta organismul să fie puternic. În perioada de convalescență un aport optim de vitamine și minerale ne vor ajuta să ne punem pe picioare mai repede.


Spre exemplu, un supliment alimentar de la Alevia bine tolerat atât de adulți, cât și de copii, ce are în compoziție ingrediente 100% naturale, este Gripalin Natural solubil. Acesta combină ingrediente sinergice, 100% naturale, cu triplă acțiune în toate etapele răcelii și gripei, oferind: întărirea imunității (extract standardizat de Măceș, Propolis, Echinacea), protecție pentru tractul respirator (Lemn-dulce, uleiuri esențiale de Lămâie, Mentă, Eucalipt, Anason stelat) și susținerea organismului în procesul de vindecare (extract standardizat de Salcie, Propolis, Echinacea). Contribuie la menținerea căilor respiratorii degajate, la calmarea tractului respirator superior și la atenuarea stării de disconfort cauzată de răceală și gripă.


Vitamina C Naturală 1000mg este, de asemenea, un produs cu formulă 100% naturală, special concepută pentru a asigura sănătatea organismului în sezonul rece, pentru a susține sistemul imunitar și a contribui la prevenirea răcelii și gripei. Fiind obținută din extract standardizat de măceșe (2.000 mg extract standardizat de măceșe = 1.000 mg vitamina C), îi conferă 100% biodisponibilitate. Atunci când este administrată în scop preventiv, doza recomandată este de 1000 mg/zi, iar în perioada de răceală și gripă pentru susținerea organismului, se recomandă administrarea a max. 2000 mg/zi.


La fel de important este să ne păstrăm activi și chiar să ne menținem o atitudine pozitivă indiferent de situație. Totodată, și odihna reprezintă un aspect esențial, oamenii bine odihniți nu numai că fac față mai bine stresului, dar pot avea și un control mai bun asupra apetitului lor. Cercetările au arătat că lipsa somnului ne poate dezechilibra și poate conduce la consumul de alimente în exces. Atenție, însă, odihna nu trebuie confundată cu sedentarismul, deoarece un stil de viață sedentar pe termen lung atrage un cumul de afecțiuni asociate cu boli cardiovasculare, diabet, obezitate, hipertensiune arterială.


***

Alevia este o companie românească din Bucovina, înființată în anul 1994, producătoare de suplimente alimentare, creme, gustări sănătoase și ceaiuri. De-a lungul celor 27 de ani de experiență s-a dezvoltat constant și a reușit să obțină formulele cele mai eficiente pentru sănătatea românilor, astfel încât consumatorii să își poată descoperi echilibrul optim și să-și poată atinge potențialul maxim. Un nou echilibru, mai bun, mai sănătos, mai productiv.

Specialiștii Alevia sintetizează puterea terapeutică a plantelor în suplimente și produse naturale care să te ajute să fii bine, în formă și cu poftă de viață. Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, care are și competențe în management sanitar și apifitoterapie, s-a alăturat misiunii Alevia în calitate de medical advisor, pentru a duce mai departe puterea naturii în folosul oamenilor și a stării lor de bine și a-i ajuta să ducă o viață mai sănătoasă, prin obiceiuri zilnice simple.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români

UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund, aducând noi oportunități de investiții pentru piața românească, prin lansarea a 14 noi fonduri mutuale.

Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024
Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024

PRO TV și VOYO sunt parteneri media principali ai GpeC. Aflat la a 19-a ediție anuală, GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din CEE și se va desfășura în București pe 20-21 Mai.

(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara
(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara

Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.