(P) Cheat Day - ce poți mânca și ce reguli trebuie să respecți?

Ultima actualizare: 29-10-2019 22:06
cheat day

Kilogramele în plus sunt o problemă care afectează din ce în ce mai mulți oameni, indiferent de vârstă. Așa că, pe măsură ce rata obezității crește, strategiile de a slăbi sunt din ce în ce mai populare.

Deși alegerea regimului alimentar potrivit pare să fie un lucru dificil, de multe ori cea mai mare provocare pentru a scăpa de kilogramele în plus este respectarea noilor obiceiuri alimentare.

Așa că, pentru a le fi mult mai ușor cu regimul alimentar, numeroase persoane își alocă Cheat Day. Ce presupune acest lucru? Ei bine, este vorba de o zi în care iei pauză de la planul alimentar strict și consumi alimentele interzise în timpul regimului.

De exemplu, dacă ești în Cheat Day poți mânca hamburger și cartofi prăjiți – alimente care nu sunt incluse în regimul de slăbit. În cazul în care îți este poftă de mâncare de tip fast-food, însă nu ai timp să ieși în oraș, poți comanda de la McDonalds Vitan din confortul casei tale.

Dacă intenționezi să incluzi în dieta ta și o zi în care poți mânca orice - Cheat Day – iată câteva detalii de care este bine să ții cont:

Ce înseamnă Cheat Day

Mulți nutriționiști nu sunt de acord cu această practică, de a mânca orice îți dorești într-o zi pe săptămână.
Însă, teoria din spatele acestei strategii dietetice care se bazează pe recompense este că, permițându-ți scurte perioade în care poți consuma orice, o să te relaxezi, dieta nu o să ți se pară o corvoadă și în felul acesta vei respecta planul alimentar.

Modul în care este implementată această zi în care te abați de la regimul strict poate arăta foarte diferit de la persoană la persoană, totul în funcție de preferințele și obiectivele individuale.

Însă, nu uita: nu trebuie să te simți vinovat că mănânci câteva dintre preparatele preferate, mai puțin sănătose, dacă în celelalte zile ale săptămânii ai o alimentație sănătoasă.

Chiar și așa, această zi de trișat nu este pentru a te îndopa, așa că trebuie să rămâi moderat.

Important este să mănânci atunci când îți este foame și nu intuitiv, de plictiseală. De asemenea, nu trebuie să consumi alimentele în grabă, ci încet, pentru a savura fiecare preparat.

Pentru a te asigura că nu exagerezi, o strategie este aceea de a te concentra doar pe unul sau două alimente, în loc să combini mai multe preparate.

În plus, nu uita să incluzi în această zi și alimente sănătoase – precum salatele, întrucât acestea contribuie la digestie și își dau senzația de sațietate.

Ar trebui să ai această zi de trișat în fiecare săptămână?

Mulți care adoptă această strategie de Cheat Day se întreabă dacă este în regulă să aibă în fiecare săptămână o zi în care pot consuma preparate nesănătoase. Ei bine, în alimentația ta ar trebui să existe loc pentru o zi în care iei pauză de la dietă, chiar și atunci când încerci să slăbești.

În plus, un meniu în care incluzi alimentele tale preferate o să-ți ofere puterea de a nu te abate de la regimul strict.

În plus, știind că poți avea în fiecare săptămână Cheat Day, îți vei diminua orice dorință alimentară care pune stăpânire pe tine, în zilele de dietă.

Pentru a te asigura că nu consumi prea multe alimente în această zi în care trișezi, este recomandat să-ți notezi într-un jurnal tot ce mănânci. Secretul este să existe moderație. Orice exces este dăunător și cu siguranță nu vrei să își fie rău la sfârșitul zilei pentru că ai mâncat prea multe clătire, ori prea multă pizza.

Zilele în care poți mânca orice îți dorești, numite și Cheat Days, sunt un lucru obișnuit pentru mulți care țin diete stricte. În plus, Cheat Days cresc producția de leptină, un supresor natural al apetitului.

Acest lucru înseamnă că organismul o să ardă mai multe calorii după supraalimentare. În plus, această supraalimentarea stimulează metabolismul corpului cu cel mult 3 -10% (în maximum 24 de ore). Așadar, dacă urmezi o dietă strictă, o zi în care consumi alimentele tale preferate este permisă, mai ales dacă nu exagerezi cu porțiile de mâncare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO