(P) Cele mai populare televizoare smart îți arată că nu trebuie să fii bogat ca să îți iei ceva bun

Smart tv
iStock

Lansarea de noi produse a intrat într-un ciclu ce devine din ce în ce mai anost: produsul este anunțat și prezentat de către presa aflată la eveniment, apoi este luat în teste.

Două săptămâni mai târziu, apar și recenziile. Acestea sunt definite de o lipsă acută a subiectivității. Practic, membrii presei bifează un tabel de teste și trec mai departe la următorul produs. Da, pe foaie totul arată foarte bine, însă cum ai putea lua o decizie în cunoștință de cauză atunci când îți iei un nou produs?

Dacă vorbim de lucruri pe care le schimbi relativ des, cum ar fi un telefon mobil, întrebarea de mai sus nu este chiar atât de importantă. Dar, când vine vorba despre electrocasnice sau alte produse cu durată de viață mult mai mare decât cea a unui telefon, e nevoie să știi absolut toate aspectele produsului pe care îl vei cumpăra. Este și cazul televizoarelor smart.

Sunt atât de multe diagonale la dispoziție, tehnologii ale ecranului, conectori, sisteme de operare și funcții, încât, la prima vedere, pare greu de ales. Nu mai vorbim că prețul ajunge să fie deseori factorul care influențează decisiv alegerea unui televizor smart. Vestea bună este că nu trebuie să fii un magnat sau moștenitor de avere ca să-ți iei un televizor care să ofere imagini de calitate, funcționalitate și o diagonală respectabilă.

Dacă ne uităm peste cele mai populare televizoare din online, descoperim că primele 10 exemple nu depășesc 2000 de lei. Nici rating-ul nu este rău, cel mai mic fiind de 3.64 stele din 5, dacă ne uităm la eMAG. Așadar, ce poți obține de acești bani pentru sufrageria ta? Înainte să săriți nervoși că am menționat 2000 de lei, o sumă care poate fi mare pentru cei care își caută următorul televizor, începem cu cel mai ieftin model din cele 10.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

La ora scrierii acestui articol, cel mai ieftin televizor , este un Star-Light de 81cm, la numai 599 lei. Pentru aproximativ €125, primești cel mai flexibil sistem de operare dedicat televizoarelor: AndroidTV. Asta înseamnă că ai acces la cele mai populare aplicații de streaming, o integrare foarte bună cu telefoanele Android și update-uri ce vor menține experiența de utilizare la un nivel bun. În ceea ce privește conectivitatea, poți lega la el și un sistem audio 5.1, și consola PlayStation, Nintendo sau Xbox, și soluții de stocare.

În cazul în care următorul tău televizor trebuie să aparțină unui brand consacrat, nu duci lipsă de opțiuni. În lista celor mai populare televizoare de la eMAG găsim modele LG și Samsung la discreție. Modelele din care poți alege au câteva lucruri în comun: rezoluția 4K, diagonala de 108 centimetri și prețul de aproximativ 1400 de lei.

Fiind vorba de LG și de Samsung, fii convins că vei avea parte de ecrane de înaltă calitate. În ceea ce privește componenta smart, LG mizează pe propriul sistem webOS. Deși nu este la fel de popular ca AndroidTV, acesta include toate aplicațiile de streaming de care ai nevoie, plus funcția de casting specifică Google Chromecast. De cealaltă parte, televizoarele Samsung vin cu sistemul de operare Tizen. Aceeași poveste ca în cazul LG, numai că în acest caz, Samsung oferă și tehnologia AirPlay2, prin care telefoanele Apple pot reda conținut video și audio direct pe televizor. Practic, alegând un televizor Samsung, împaci pe toată lumea din familie, indiferent de ce sistem de operare rulează pe telefoanele lor.

Dacă ești totuși mai flexibil în ceea ce privește bugetul, apropierea de 2000 de lei îți va aduce, inevitabil, o diagonală mult mai mare. Este cazul unui televizor Samsung de 138 de centimetri. Pe lângă diagonala vizibil mai mare, televizorul aduce tehnologia HLG, ce afișează o gamă dinamică a culorilor și a luminozității mult mai mare. Pentru serialele și filmele care sunt difuzate în acest format, diferența este cu adevărat sesizabilă. Opțiunile de conectivitate sunt mai mult decât satisfăcătoare pentru orice utilizator. În plus, modelul dispune și de tehnologia Steam Link, prin care jocurile de pe calculator sau laptop pot fi afișate pe marele ecran din sufragerie.

Știu că am tot scris despre funcții, specificații și motivele pentru care ar trebui să treci aceste televizoare pe lista scurtă. Însă nicio propoziție atent scrisă nu poate depăși opiniile celor care au cumpărat și folosit aceste televizoare pe un termen mai lung decât o săptămână sau două. De aceea, îți recomand să accesezi zona de review-uri și să parcurgi fiecare opinie a clienților. Suntem cu toții diferiți, deci folosim în mod diferit funcțiile unui televizor smart.

După ce vei face și acest pas, vei ajunge la concluzia inevitabilă că nu îți trebuie un buget foarte mare pentru a avea un televizor smart în casa ta. Ai nevoie de un pic de timp pentru a te hotărî și de alte câteva minute pentru a plasa comanda la magazinul online preferat.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români

UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund, aducând noi oportunități de investiții pentru piața românească, prin lansarea a 14 noi fonduri mutuale.

Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024
Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024

PRO TV și VOYO sunt parteneri media principali ai GpeC. Aflat la a 19-a ediție anuală, GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din CEE și se va desfășura în București pe 20-21 Mai.

(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara
(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara

Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.