(P) Ce flori puteți oferi dacă mergeți la o înmormântare? Sfaturi de la o firmă de servicii funerare

Ultima actualizare: 10-12-2019 12:19
ad

Chiar dacă, spre deosebire de o aniversare, o nuntă sau un botez, o înmormântare reprezintă un prilej de mare tristețe, tot se cuvine să vă prezentați cu flori, dacă sunteți invitați la un asemenea eveniment.

Însă bineînțeles că atât numărul acestora, cât și felul lor, aranjamentul și mesajul care le va însoți trebuie să fie complet diferite decât în cazul unei ocazii fericite.

De departe cea mai cunoscută cutumă legată de acest subiect este faptul că, în memoria unei persoane decedate, se va aduce un număr par de flori.

O cunoscută firmă de servicii funerare din București ne împărtășește, însă, și alte reguli și obiceiuri legate de buchetele, coroanele și jerbele de flori pentru înmormântare.

În primul rând, acestea reprezintă atașamentul și prețuirea dumneavoastră față de persoana trecută în neființă, prin urmare aranjamentul trebuie să fie unul spectaculos, chiar dacă ocazia este una tristă. Florile alese trebuie să fie proaspete, în niciun caz ofilite, și să emane un miros plăcut, dar nu foarte puternic, astfel încât să nu îi deranjeze pe cei prezenți.

Deși există și varianta florilor artificiale, casa de servicii funerare vă recomandă cu mare încredere să optați pentru plante naturale, întrucât doar acestea poartă intrinsec adevăratul mesaj care trebuie transmis.

Spre deosebire de o aniversare, unde trebuie să țineți cont de preferințele persoanei căreia le oferiți, în cazul unei înmormântări puteți alege fără niciun fel de problemă florile dumneavoastră preferate, atât timp cât sunt potrivite unei astfel de situații.

Firma de servicii funerare recomandă cu precădere cinci tipuri de flori: trandafirii, care simbolizează iubirea (roșii) sau puritatea (albi), crizantemele, care sunt sinonime cu sinceritatea, garoafele, ca o dovadă de afecțiune, irișii, pe post de mesageri ai speranței, și calele, drept un simbol al renașterii și învierii.

În cazul în care vă doriți ceva rezistent, care să trăiască fără probleme câteva ore sau chiar zile fără ape, puteți opta pentru garoafe sau crizanteme.

Revenind la capitolul culori, acestea au o simbolistică bogată, însă în majoritatea cazurilor se aleg nuanțele preferate ale celor care oferă florile sau ale persoanei trecute în neființă. Din experiența casei de servicii funerare, cele mai apreciate culori sunt roșu, alb și galben.

Pe lângă buchetele clasice, puteți opta și pentru coroane. Conform firmei de servicii funerare Casa Bucur din Capitală, acestea sunt cele mai populare aranjamente florale din oferta sa. De cele mai multe ori, coroanele au formă de lacrimă, însă pot fi și rotunde, în formă de inimă sau personalizate. Pe de altă parte, jerbele sunt alternative mai ieftine și pot fi organizate tot sub forma unei lacrimi, pe suport de brad verde sau alte flori.

În ceea ce privește mesajele către persoana trecută în neființă, acestea vor fi scrise pe o panglică, iar numele dumneavoastră sau al familiei dumneavoastră - pe cea de-a doua panglică. Printre cele mai cerute mesaje, firma de servicii funerare enumeră: "Cu adâncă durere în suflet", "Nu te vom uita niciodată", "Dumnezeu să te odihnească în pace" și "Regrete eterne".

Pentru mai multe detalii și sfaturi legate de florile și aranjamentele florale pe care le puteți oferi cu ocazia unei înmormântări, nu ezitați să contactați agenții firmei de servicii funerare, care vă vor îndruma.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO