(P) Avantajele jocului cu seturile LEGO atât pentru copii, cât și pentru adulți

Ultima actualizare: 19-10-2020 16:17
advertorial

Unii dintre noi ne amintim că ne-am jucat vreodată cu cuburi LEGO.

Mulți dintre noi continuăm să cumpărăm și să asamblăm și în prezent aceste seturi și nu putem nega că uneori timpul zboară mult prea repede și ne distram mult cu aceste jucării. Și LEGO-urile sunt mai mult decât un joc. Sunt un instrument care poate ajuta la îmbunătățirea abilităților motorii și mentale.

Avantajele pe care le puteți obține atunci când vă jucați cu aceste cuburi sunt multe, iar unele dintre ele au devenit între timp o resursă necesară în sălile de stimulare precoce și de educație preșcolară. Dar, deși au fost considerate mult timp jucării pentru copii, tinerii și adulții pot profita și ei de aceste seturi LEGO.

Conform psihopedagogilor, jocul cu cuburile LEGO are o mulțime de avantaje:

Conștientizarea spațială:

Atunci când te joci cu LEGO-uri te joci și cu spațiul, adică așezi piesele în așa fel încât să faci o distribuție foarte bună a spațiului și a formelor pentru a atinge figura pe care vrei să o construiești. Acest lucru va ajuta să cunoașteți mai bine spațiul și dimensiunile.

Cunoștințe matematice:

Deși în mod clar nu efectuați operații matematice complexe pentru a asambla o figură, puneți această abilitate în practică cu cărămizile LEGO, deoarece uneori trebuie să spargeți o piesă asamblată pentru a construi alta. De asemenea, poate fi necesar să numărați numărul de piese pentru ca creația dvs. să aibă o dimensiune egală. Adică, dezvolți și noțiunile de simetrie și distribuție.


Abilități de raționament:

Vă puteți îmbunătăți, de asemenea, capacitatea de a rezolva probleme, deoarece dacă la jumătatea drumului observați că ceea ce construiți nu se îndreaptă exact spre ceea ce vă doreați, va trebui să găsiți o modalitate de a rezolva situația. Acest lucru vă va învăța, de asemenea, să fiți un planificator mai bun, deoarece dacă v-ați gândit deja la ceea ce doriți să construiți, va trebui să planificați mai întâi pașii de urmat pentru a obține structura pe care ați imaginat-o și astfel să evitați să reluați sau să dezasamblați ceea ce ați construit deja pentru a rezolva orice detaliu.


Dezvoltarea concentrării:

Chiar dacă este doar un joc, există mulți iubitori de LEGOt care se concentrează profund atunci când vor să construiască o structură. De fapt, există seturi pentru adulți care sunt în mod evident mult mai complexe decât cele concepute pentru copii și care necesită într-adevăr multă concentrare pentru a le asambla. Deci, dacă ești puțin distras, aceste mici piese sunt o opțiune bună pentru a-ți dezvolta concentrarea și a-ți dezvolta alte abilități în același timp.


Siguranța în fața provocărilor:

Prin propunerea de a construi o figură complexă cu seturi LEGO, vă provocați, iar acest lucru vă poate ajuta chiar și în siguranța personală și să aveți mai multă încredere în abilitățile dvs. Dacă recunoașteți că sunteți capabil să vă stabiliți un obiectiv și să îl atingeți, vă va fi mai ușor să înțelegeți și să asimilați provocările pe care vi le poate prezenta viața.

Creativitate:

Posibilitățilde construcție cu LEGO-uri sunt aproape infinite, de la forme și obiecte precum mașini, clădiri, animale, până la figuri pe care le inventezi singur. Aveți ocazia să realizați tot felul de figuri, revista Forbes scriind la un moment dat că există chiar proteze pentru copii cu membre amputate realizate din LEGO, deci orice e posibil.


Echilibru emoțional:

Jocul cu culorile și formele s-a dovedit, de asemenea, că vă ajută să eliberați emoții negative, permițându-vă în același timp să vă recâștigați energia pozitivă, să vă relaxați mintea și să rămâneți calm într-un moment de stres.

Dacă doriți să vă sporiți abilitățile mentale și manuale, acestea sunt cu siguranță o opțiune excelentă, care poate fi și distractivă. De asemenea, puteți să vă jucați chiar cu prietenii sau familia și, astfel, vă puteți îmbunătăți relațiile personale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO