(P) Apple are un nou laptop: MacBook Pro 13”

Ultima actualizare: 18-06-2020 13:34
advertorial

În sfârșit a fost anunțat! După câteva mențiuni timide pe Twitter cu câteva ore înainte de trimiterea comunicatului de presă, Apple a renunțat la un MacBook Pro de 13 inci.

Reîmprospătat, completat cu noua tastatură magică și o îmbunătățire a performanțelor sale.

Noul MacBook Pro de 13 inci este disponibil începând de astăzi pe site-ul Apple și, cel mai probabil, începând de săptămâna viitoare și în România. Toate cele patru configurații dispun de un procesor quad-core, un display Retina de 13 inch, Touch Bar și Touch ID. În timp ce modelele de bază de 1.300 și 1.500 de dolari oferă un procesor din a 8-a generație Intel, cele două modele mai scumpe oferă opțiunea celor mai noi cipuri 10 nm de a 10-a generație de la Intel și încep de la 1.800 dolari.

Apple spune în comunicatul său că noile procesoare oferă o performanță de 2,8 ori mai rapidă comparativ cu ultimul MacBook Pro de 13 inci, care a fost alimentat de un procesor de 14 nm dual-core U-series (este vorba despre generația 2018, utilizatorii săi fiind ținta Apple pentru a cumpăra noile modele) Noul laptop primește, de asemenea, un plus de memorie - până la 16 GB RAM pentru anumite configurații standard, cu posibilitatea de a actualiza până la 32 GB.

Procesorul Intel 10nm 10-gen promite, de asemenea, performanțe grafice mai rapide, cu un cip integrat actualizat Intel Iris Plus Graphics pentru editare video 4K și posibilitatea de conectare la monitorul Pro Display XDR de rezoluție 6K. La fel ca în cazul noului MacBook Air, Apple a decis să dubleze spațiul de stocare pe MacBook Pro de 13 inci, ridicându-l până la standardul de 256 GB pe dispozitivele cu procesoare de a 8-a generație, până la un incredibl 4 TB. Cel mai ieftin MacBook Pro cu un procesor de a 10-a generație  este echipat cu 512 GB de stocare standard.

Noul MacBook Pro 13” include, de asemenea, aceeași tastatură regăsită pe modelul de 16 inch și pe MacBook Air. Noua tastatură Magic Keyboard aduce stabilitatea dorită de toți fanii laptopului, separă tasta Escape de Touch Bar și revine la forma de „T” invers a tastelor direcționale.

Un lucru care pe care Apple nu l-a anunțat este un nou MacBook Pro cu ecranul mărit la 14 inch.Eeste încă posibil ca acesta să apară cândva la sfârșitul acestui an. În ceea ce privește ecranul însuși, Apple spune că are 500 nits și tehnologia True Tone.

În ciuda pandemiei globale, MacBook Pro 13 inci este cea mai recentă dintr-o serie de lansări de produse noi. La începutul lunii martie, compania a anunțat noul Macbook Air împreună cu noul iPad Pro, urmat la scurt timp de cel mai ieftin iPhone din generația actuală: iPhone SE. Și, dacă dăm crezare zvonurilor, actualizările de produse nu nu au ajuns la final. Deși este mai mult decât probabil că generația 2020 de iPhone-uri va ajunge în magazine la acestui an, există șanse mari ca până atunci să vedem și AirPod-uri noi, urmate de miticul MacBook bazat pe arhitectura ARM. Dar acest lucru este mai mult probabil în 2021.

Dacă nu ai răbdare să citești sau să vizionezi review-uri, versiunea pe care o poți alege este cea de 1800 de dolari. Aceasta este echipată cu noile procesoare Intel, cipul grafic care promite performanțe cu până la 80% mai bune, 16 GB RAM și 512 GB SSD. Având în vedere că prețurile din Europa sunt mai mari, poate că ar fi bine să aștepți review-urile.

Prețul de pornire în Europa este de 1500 euro, iar versiunea descrisă mai sus îți va scoate din buzunar 2129 euro. Dacă aplicăm atât taxele statului New York, cât și TVA-ul de 19% al României, diferența de preț se ridică la aproximativ 1600 de lei.

Deși versiunile mai scumpe îi vor mulțumi din punct de vedere al performanței pe cei care au bugetul necesar unei achiziției, modele mai ieftine complică decizia de alegere. Pentru același preț de 1300 de dolari, aceștia pot alege un MacBook Air cu un procesor mai nou (a 10-a generație, față de a 8-a pe care o întâlnim pe modelele de 1300 și 1500 de dolari), stocare dublă, de 512 GB, aceeași tastatură Magic Keyboard, Touch ID și un ecran de aceeași dimensiune, cu aceeași rezoluție, într-un pachet mai subțire și mai ușor. Totuși, noul MacBook Pro 13 strălucește (la propriu) cu un ecran mai luminos (500 nits, față de 400 pe MacBook Air) și mai fidel din punct de vedere al culorilor, capacitatea de a rula procese intensive pentru un timp mai îndelungat, un Touch Bar ce poate fi configurat cum îți dorești (deși nu multă lume este îndrăgostită de acesta), plus boxe integrate cu o dinamică mai bună.

Va fi noul MacBook Pro 13 preferatul fanilor sistemului macos? Pentru început, vom afla acest lucru de la revieweri. Următoarele comunicări financiare din partea Apple ne vor lămuri dacă noile  laptopuri vor aduce încasările vizate de Apple.

Via Gizmodo

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO