(P) 7 situații în care poți folosi asigurarea facultativă de locuință și despre care probabil nu știai

asigurare locuinta

Fie că ești proaspăt proprietar de locuință, fie că deții o casă de ceva timp, asigurarea facultativă a locuinței este o necesitate.

Asigurarea poate fi cel mai mare sprijin dacă un incendiu îți afectează locuința, dar poate fi utilă și în situații mărunte dar stresante, așa cum ar fi o țeavă spartă sau un scurtcircuit. În plus, asigurarea poate fi răspunsul în multe alte situații, la care probabil nici nu te-ai gândit.

Dacă te confrunți cu oricare din cazurile de mai jos și ești asigurat la Allianz-Țiriac, polița ta de locuință My Home preia cheltuielile sau poate rezolva problemele în locul tău.

1. Infestarea cu rozătoare, insecte sau viespi

Aproape toți proprietarii de case s-a confruntat la un moment dat cu problema rozătoarelor, șoarecele de casa fiind unul dintre cei mai comuni dăunători și în același timp unul dintre cei mai greu de combătut.

Citește și
Mihai Mărgineanu, oripilat de ce a văzut la Vama Veche: „Am o întrebare la care nu trebuie să-mi răspundeți mie: Ba, voi știți ce mai fac copiii voștri?”

Rozătoarele, deși par inofensive, reprezintă o adevărată amenințare, nu doar din cauza pagubelor pe care le pot produce - precum cabluri electrice roase - ci mai ales din cauza numeroaselor bacterii pe care le transmit. Este evident că, dacă există șoareci sau șobolani în casa ori în apropierea ei, pentru siguranța familiei, este vital să scapi de ei. Poți face acest lucru folosindu-te de clauza de asistență la domiciliu inclusă în asigurare. Allianz-Țiriac va trimite o companie specializată care va face deratizarea, cea mai eficientă metodă pentru a preveni eventuale pagube suplimentare în locuința ta. Serviciul nu se limitează la rozătoare, ci funcționează în aceleași condiții și în cazul insectelor și viespilor.

2. Avarii la echipamente electrocasnice: aragaz, mașina de spălat, frigider

Poți apela la asigurarea locuinței și în cazul în care ți s-a defectat mașina de spălat, frigiderul sau oricare alt echipament electrocasnic care nu se mai află în garanție. Un electrician de la o companie specializată va fi trimis, în numele Allianz-Țiriac, pentru repararea defecțiunilor, dacă echipamentele electrocasnice au o vechime de maximum 5 ani. În 9 din 10 cazuri, specialistul ajunge la adresa ta în mai puțin de 2 ore, iar tu nu trebuie să plătești nici reparațiile și nici deplasarea, acestea fiind decontate de asigurare.

3. Casa este spartă de hoți când ești în vacanță, iar bunurile asigurate sunt furate

Dacă în timp ce te bucuri de vacanță, casa ta cade pradă hoților, iar la întoarcere ai parte de o surpriza neplăcută, trebuie să știi că asigurarea te ajută să înlocuiești bunurile asigurate furate.

De asemenea, tot cu ajutorul asigurării îți poți acoperi cheltuielile cu reparațiile cauzate de spargerea locuinței.

4. Casa ta a devenit nelocuibilă din cauza unui incendiu – asigurarea îți plătește cazarea la hotel

E bine să știi că într-o astfel de situație te poți baza pe asigurarea facultativă nu doar pentru refacerea locuinței, repararea sau schimbarea bunurilor asigurate stricate, ci și pentru plata cazării la hotel. Timp de 90 de zile, cheltuielile de cazare sunt plătite de Allianz-Țiriac în numele tău, pentru ca în această perioada tu să te poți concentra pe reconstrucția și reamenajarea locuinței. Acoperirea se activează dacă pagubele produse de cauza riscurilor asigurate, nu doar incendiu, sunt mari și nu mai poți locui acasă.

5. Ghiveciul de flori cade de la balcon pe mașina parcată, copilul tău sparge la joacă geamul casei alăturate sau robinetul uitat deschis îl inunda pe vecinul tău

În toate situațiile de mai sus, asigurarea facultativă a locuinței acoperă remedierea pagubelor prin acoperirea de răspundere civilă inclusă în toate polițele My Home emise de Allianz-Țiriac. Concret, asigurarea plătește în locul tău pagubele pe care le provoci altor persoane din neatenție, neglijență sau în mod accidental. Această acoperire funcționează nu doar în cazul proprietarului locuinței/asiguratului, ci și în cazul copiilor și ai celorlalți membri ai familiei. Mai mult, dacă nu te înțelegi cu persoana prejudiciată asupra valorii pagubelor și despăgubirii, asigurarea preia și cheltuielile tale de judecată.

În plus, ești asigurat atunci când ești plecat de acasă, oriunde în țară, atât tu în calitate de asigurat cât și ceilalți membri ai familiei tale. De exemplu, Allianz-Țiriac plătește pagubele și în cazul în care copilul tău lovește cu bicicleta o mașină aflată în parcarea hotelului.

6. Garaj (sau alte anexe) distrus de un incendiu provocat de un scurtcircuit

Asigurarea oferă acoperire împotriva riscurilor și pentru spațiile de depozitare, precum magazie, șopron, grajd, garaj, boxa sau camera de serviciu, care fac parte din locuința ta. Riscurile pentru care se oferă protecție, și implicit se plătesc despăgubiri în cazul anexelor, sunt identice cu cele pentru spațiul de locuit.

7. Avarii mici, bătăi mari de cap

Avariile mici care se petrec în locuință, așa cum sunt țevile de apa sparte, defectarea instalațiilor de climatizare sau de încălzire, se pot întâmpla frecvent și pot fi foarte stresante pentru orice proprietar de locuință. Și ele pot fi rezolvate fără bătăi de cap cu asigurarea facultativă de locuință de la Allianz-Țiriac.

Protecția completă pentru locuința și bunurile tale, plus acoperirea în toate aceste situații, costă în medie între 25 și 42 de lei pe lună, prețul efectiv fiind dat de valoarea locuinței tale, tipul și/sau bunurile asigurate.

Poți afla cât costă asigurarea locuinței tale în funcție de pachetul de acoperiri care ți se potrivește și poți încheia polița aici, în mai puțin de 5 minute. Dacă ai întrebări suplimentare și nu știi exact ce ți potrivește, partenerii noștri de distribuție te pot ajuta.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Farul - Sepsi, întrerupt din cauza scandărilor xenofobe! Cum a reacționat Hagi
NEWS ALERT Farul - Sepsi, întrerupt din cauza scandărilor xenofobe! Cum a reacționat Hagi

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ediția a doua a Festivalului Suflet de România a adus tot ce ne face bine pe Domeniul Regal Săvârșin
(P) Ediția a doua a Festivalului Suflet de România a adus tot ce ne face bine pe Domeniul Regal Săvârșin

În weekend, festivalul Suflet de România a oferit participanților ocazia să călătorească într-un sat atemporal, în vremea șezătorilor de altădată.

(P) Premieră SGR la East European Comic Con: prima colectare automată în cadrul unui eveniment de amploare
(P) Premieră SGR la East European Comic Con: prima colectare automată în cadrul unui eveniment de amploare

RetuRO, alături de organizatorul evenimentului, de TOMRA și Jerry’s Pizza, a organizat prima colectare automată a ambalajelor SGR în cadrul unui eveniment de mari dimensiuni, la East European Comic Con, desfășurat între 19 - 21 aprilie la Romexpo.

 

Cărămidă cu cărămidă, proiectul Grivița 53 prinde contur existențial. Dar mai e nevoie de ctitori...
Cărămidă cu cărămidă, proiectul Grivița 53 prinde contur existențial. Dar mai e nevoie de ctitori...

După opt ani, Grivița 53 – primul teatru construit de la zero de comunitate - începe să se vadă. Parterul teatrului, sala mare și etajul 1 sunt gata (la roșu), urmând ca până la sfârșitul lunii mai să fie finalizată integral structura.

Recomandări
Polonia anunţă că a fost şi ea vizată de atacuri cibernetice ale Rusiei. Condamnă ferm „activităţile inacceptabile”
Polonia anunţă că a fost şi ea vizată de atacuri cibernetice ale Rusiei. Condamnă ferm „activităţile inacceptabile”

Polonia a anunţat că a fost la rândul său vizată de presupuse atacuri cibernetice atribuite unui grup rus numit APT28 - care ar mai fi vizat şi Germania şi Republica Cehă - şi a condamnat aceste atacuri, informează sâmbătă Reuters.

Klaus Iohannis, mesaj de Paşte: Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui
Klaus Iohannis, mesaj de Paşte: Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, într-un mesaj, că Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui şi îndemnul convieţuirii în pace.

Ce spune Robert de Niro despre Donald Trump: „Este un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi”
Ce spune Robert de Niro despre Donald Trump: „Este un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi”

Adversar notoriu al lui Donald Trump de mai mulţi ani, Robert De Niro l-a atacat din nou pe fostul preşedinte american într-un interviu.