(P) 7 situații în care poți folosi asigurarea facultativă de locuință și despre care probabil nu știai

asigurare locuinta

Fie că ești proaspăt proprietar de locuință, fie că deții o casă de ceva timp, asigurarea facultativă a locuinței este o necesitate.

Asigurarea poate fi cel mai mare sprijin dacă un incendiu îți afectează locuința, dar poate fi utilă și în situații mărunte dar stresante, așa cum ar fi o țeavă spartă sau un scurtcircuit. În plus, asigurarea poate fi răspunsul în multe alte situații, la care probabil nici nu te-ai gândit.

Dacă te confrunți cu oricare din cazurile de mai jos și ești asigurat la Allianz-Țiriac, polița ta de locuință My Home preia cheltuielile sau poate rezolva problemele în locul tău.

1. Infestarea cu rozătoare, insecte sau viespi

Aproape toți proprietarii de case s-a confruntat la un moment dat cu problema rozătoarelor, șoarecele de casa fiind unul dintre cei mai comuni dăunători și în același timp unul dintre cei mai greu de combătut.

Rozătoarele, deși par inofensive, reprezintă o adevărată amenințare, nu doar din cauza pagubelor pe care le pot produce - precum cabluri electrice roase - ci mai ales din cauza numeroaselor bacterii pe care le transmit. Este evident că, dacă există șoareci sau șobolani în casa ori în apropierea ei, pentru siguranța familiei, este vital să scapi de ei. Poți face acest lucru folosindu-te de clauza de asistență la domiciliu inclusă în asigurare. Allianz-Țiriac va trimite o companie specializată care va face deratizarea, cea mai eficientă metodă pentru a preveni eventuale pagube suplimentare în locuința ta. Serviciul nu se limitează la rozătoare, ci funcționează în aceleași condiții și în cazul insectelor și viespilor.

2. Avarii la echipamente electrocasnice: aragaz, mașina de spălat, frigider

Poți apela la asigurarea locuinței și în cazul în care ți s-a defectat mașina de spălat, frigiderul sau oricare alt echipament electrocasnic care nu se mai află în garanție. Un electrician de la o companie specializată va fi trimis, în numele Allianz-Țiriac, pentru repararea defecțiunilor, dacă echipamentele electrocasnice au o vechime de maximum 5 ani. În 9 din 10 cazuri, specialistul ajunge la adresa ta în mai puțin de 2 ore, iar tu nu trebuie să plătești nici reparațiile și nici deplasarea, acestea fiind decontate de asigurare.

3. Casa este spartă de hoți când ești în vacanță, iar bunurile asigurate sunt furate

Dacă în timp ce te bucuri de vacanță, casa ta cade pradă hoților, iar la întoarcere ai parte de o surpriza neplăcută, trebuie să știi că asigurarea te ajută să înlocuiești bunurile asigurate furate.

De asemenea, tot cu ajutorul asigurării îți poți acoperi cheltuielile cu reparațiile cauzate de spargerea locuinței.

4. Casa ta a devenit nelocuibilă din cauza unui incendiu – asigurarea îți plătește cazarea la hotel

E bine să știi că într-o astfel de situație te poți baza pe asigurarea facultativă nu doar pentru refacerea locuinței, repararea sau schimbarea bunurilor asigurate stricate, ci și pentru plata cazării la hotel. Timp de 90 de zile, cheltuielile de cazare sunt plătite de Allianz-Țiriac în numele tău, pentru ca în această perioada tu să te poți concentra pe reconstrucția și reamenajarea locuinței. Acoperirea se activează dacă pagubele produse de cauza riscurilor asigurate, nu doar incendiu, sunt mari și nu mai poți locui acasă.

5. Ghiveciul de flori cade de la balcon pe mașina parcată, copilul tău sparge la joacă geamul casei alăturate sau robinetul uitat deschis îl inunda pe vecinul tău

În toate situațiile de mai sus, asigurarea facultativă a locuinței acoperă remedierea pagubelor prin acoperirea de răspundere civilă inclusă în toate polițele My Home emise de Allianz-Țiriac. Concret, asigurarea plătește în locul tău pagubele pe care le provoci altor persoane din neatenție, neglijență sau în mod accidental. Această acoperire funcționează nu doar în cazul proprietarului locuinței/asiguratului, ci și în cazul copiilor și ai celorlalți membri ai familiei. Mai mult, dacă nu te înțelegi cu persoana prejudiciată asupra valorii pagubelor și despăgubirii, asigurarea preia și cheltuielile tale de judecată.

În plus, ești asigurat atunci când ești plecat de acasă, oriunde în țară, atât tu în calitate de asigurat cât și ceilalți membri ai familiei tale. De exemplu, Allianz-Țiriac plătește pagubele și în cazul în care copilul tău lovește cu bicicleta o mașină aflată în parcarea hotelului.

6. Garaj (sau alte anexe) distrus de un incendiu provocat de un scurtcircuit

Asigurarea oferă acoperire împotriva riscurilor și pentru spațiile de depozitare, precum magazie, șopron, grajd, garaj, boxa sau camera de serviciu, care fac parte din locuința ta. Riscurile pentru care se oferă protecție, și implicit se plătesc despăgubiri în cazul anexelor, sunt identice cu cele pentru spațiul de locuit.

7. Avarii mici, bătăi mari de cap

Avariile mici care se petrec în locuință, așa cum sunt țevile de apa sparte, defectarea instalațiilor de climatizare sau de încălzire, se pot întâmpla frecvent și pot fi foarte stresante pentru orice proprietar de locuință. Și ele pot fi rezolvate fără bătăi de cap cu asigurarea facultativă de locuință de la Allianz-Țiriac.

Protecția completă pentru locuința și bunurile tale, plus acoperirea în toate aceste situații, costă în medie între 25 și 42 de lei pe lună, prețul efectiv fiind dat de valoarea locuinței tale, tipul și/sau bunurile asigurate.

Poți afla cât costă asigurarea locuinței tale în funcție de pachetul de acoperiri care ți se potrivește și poți încheia polița aici, în mai puțin de 5 minute. Dacă ai întrebări suplimentare și nu știi exact ce ți potrivește, partenerii noștri de distribuție te pot ajuta.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Zece ani de activitate a Fundației Orange România. Gala „Creatorilor de bine”, derulată la București
(P) Zece ani de activitate a Fundației Orange România. Gala „Creatorilor de bine”, derulată la București

Fundația Orange România a organizat săptămâna trecută o serie de evenimente pentru a marca zece ani de activitate.

(P) Brandul Familia Safir s-a lansat prin Flash Move, un spectacol unic de culoare și dinamism
(P) Brandul Familia Safir s-a lansat prin Flash Move, un spectacol unic de culoare și dinamism

Brandul Familia Safir s-a lansat printr-un spectacol unic de culoare și dinamism - Flash Move.

(P) Cea de-a 4-a editie a caravanei Plata cu PET, lansată de Carrefour România
(P) Cea de-a 4-a editie a caravanei Plata cu PET, lansată de Carrefour România

Carrefour România a lansat cea de-a 4-a ediție a caravanei Plata cu PET.

Recomandări
Ministrul Mediului: „Barajul de la Roşia Montană este stabil”. Se anunță verificări de urgență în țară
Ministrul Mediului: „Barajul de la Roşia Montană este stabil”. Se anunță verificări de urgență în țară

Au trecut mai mult de 48 de ore de când s-a declanșat alerta la Roșia Montană, unde o fisură apărută în digul lacului Tăul Mare a dus la evacuarea locuitorilor din zonă.

Numele lui IPS Teodosie, în scandalul sexual legat de deputatul exclus din PSD. “Călugărul amant” revine cu precizări
Numele lui IPS Teodosie, în scandalul sexual legat de deputatul exclus din PSD. “Călugărul amant” revine cu precizări

Scandalul în care este implicat Aurel Bălășoiu, dar afară din PSD, după ce a apărut în imagini în ipostaze intime cu un minor, continuă cu implicarea unor nume mari bisericești. 

O butelie de gaz defectă a provocat o explozie puternică în apartamentul unei pensionare. 19 locuințe au fost distruse
O butelie de gaz defectă a provocat o explozie puternică în apartamentul unei pensionare. 19 locuințe au fost distruse

Explozie puternică, marți dimineață, într-un bloc din Vatra Dornei. Oamenii s-au trezit cu geamurile și ușile sparte, dar și cu bucăți mari de tencuială prăbușite în camere și pe holurile imobilului.