(P) Care este cel mai bun material pentru mobilierul de baie?

emag
StirilePROTV

Lemn masiv, MDF, marmură, care este cea mai bună alegere pentru mobilier baie? Ești pe cale să începi o renovare a băii? Vrei să îți schimbi baia prin modificarea mobilierului? Și, când vine momentul, nu știi ce tip de mobilier baie să alegi?

Când acest moment sosește, analiza materialului de mobilier baie pe care îl vom alege este una dintre cele mai importante întrebări. Și, deși prețul va fi în continuare un criteriu important, trebuie să ne gândim în primul rând că baia este cel mai umed spațiu din casă (de multe ori fără ventilație) și aceste condiții ne impun să alegem o piesă de mobilier baie cu un material capabil să reziste cu demnitate trecerii timpului și atacurilor a tot ceea ce se întâmplă în baie.

De ce este atât de important să alegi materiale bune pentru mobilier baie?

 

Înainte de a începe să vedem numeroasele materiale care sunt folosite într-o baie și care sunt mai potrivite decât altele, să ne gândim de ce este atât de important acest lucru.

Baia este unul dintre cele mai speciale locuri din casă, dar și un loc care are o serie de probleme care fac ca mobilierul de baie să se deterioreze ușor.

O problemă este aceea a condensului vaporilor de apă care se acumulează pe pereți, mobilier și orice parte a băii. Mai ales iarna, cu schimbarea temperaturii din exterior spre interior. Acest lucru este foarte important în ceea ce privește alegerea materialelor pentru mobilier baie. Materialele mai poroase vor face ca apa și aburul să umfle mobila, creând fisuri.

În alte cazuri, aceiași vapori pătează peretele sau mobilierul de baie, motiv pentru care impermeabilitatea materialelor pentru mobilierul de baie pe care le alegem trebuie atent controlată.

O atenție deosebită trebuie avută și la acele piese de mobilier baie care sunt amplasate foarte aproape de cadă sau chiuvetă, precum un lavoar de baie, deoarece trebuie adăugat și riscul căderii apei, săpunului și murdăriei.

Materiale pentru mobilier baie

 

Când vorbim despre material, trebuie să facem diferența între două părți:
• Materialul de bază din care este confecționată piesa de mobilier.
• Finisajul exterior care va conferi mobilierului de baie valoarea sa estetică.

Materiale de bază în funcție de preț (de la cel mai ieftin)

 

PAL. Fabricat din plăci compuse din așchii de lemn, care sunt îmbinate între ele prin rășini și clei sub presiune. Este cel mai ieftin material, deoarece se obține prin tăierea altor lemne naturale. PAL-ul este unul dintre cele mai folosite materiale pentru realizarea de mobilier de baie.

MDF. În gama de prețuri medii se află MDF, un lemn de calitate medie și foarte ușor de prelucrat, deoarece este plat și uniform. Datorită acestui fapt, este mult mai ușor să îl decorezi, deoarece absoarbe foarte ușor lacurile și vopselele.

Lemn masiv. Materialul nobil prin excelență. Cel pe care ni-l dorim cu toții și cel care permite cel mai rafinat finisaj. Lemnul bine lucrat oferă o calitate și o rezistență deosebită și, în mod logic, prețul său este cel mai mare.

Materiale sintetice. Dintre noile materiale pentru decorarea băilor găsim materialele care sunt cunoscute drept sintetice, și care imită piatra sintetizată. Realitatea este că aceste materiale sunt foarte bune la imitarea aproape oricărui tip de piatră. Posibilitatea oferită de acest material este de a avea o piatră sintetică foarte durabilă, care rezistă foarte bine la umiditate și care, pe lângă greutatea sa mult mai mică, contribuie la crearea unor spații de decorare originale. Deși utilizarea pietrei sintetice este de obicei pentru blaturi și mese, aceasta permite realizarea multor compoziții diferite în decorul băii.

Finisaje aplicate pe materialul de bază

 

Melamină: Acesta este unul dintre cele mai comune finisaje. Este o placă subțire care se folosește la mobilierul din PAL sau MDF, se caracterizează prin faptul că imită lemnul. Unul dintre avantajele pe care le oferă este că protejează de umiditate. Este cea mai ieftină opțiune dintre toate.

Lacul poate fi aplicat pe plăci aglomerate, MDF și lemn masiv. Acestea pot oferi un finisaj lucios sau mat. De asemenea, acestea protejează mobilierul de umiditate, căldură și murdărie. Acestea se caracterizează prin prețul său mediu.

Laminat. Acestea sunt folii decorative care se aplică pe plăcile MDF. În mod normal, acest decor este o fotografie care imită lemnul. Acest tip de finisaj nu are îmbinări sau margini vizibile. În plus, acestea protejează baia de umiditate și tind să îi prelungească durata medie de viață.
 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Respectarea promisiunii: Telekom Mobile continuă să își îmbunătățească acoperirea și calitatea rețelei
(P) Respectarea promisiunii: Telekom Mobile continuă să își îmbunătățească acoperirea și calitatea rețelei

Respectarea promisiunii: Telekom Mobile continuă să își îmbunătățească acoperirea și calitatea rețelei, pentru o experiență și mai bună a clienților

(P) OMV produce energia verde în jumătate din rețeaua de stații din toată țara
(P) OMV produce energia verde în jumătate din rețeaua de stații din toată țara

Cu o inițiativă ce susține energia verde, OMV introduce propriile stații de distribuție carburanți în ecosistemul sustenabilității.

(P) Kaufland România susține turneele din seria Wheelchair Tennis Open, organizate la Pitești și București
(P) Kaufland România susține turneele din seria Wheelchair Tennis Open, organizate la Pitești și București

Performanța nu are limite, iar fiecare persoană se poate bucura de un stil de viață activ și sănătos.

Recomandări
Banii strânși în pilonul 2 de pensii au ajuns la un nivel record în august, în ciuda războiului și a inflației
Banii strânși în pilonul 2 de pensii au ajuns la un nivel record în august, în ciuda războiului și a inflației

Banii strânși în pilonul 2 de pensii au ajuns la un nivel record, de peste 92 de miliarde de lei, în luna august. Veștile sunt cu atât mai bune cu cât vin după prima jumătate de an dificilă.

Salariu de 3.600 de euro pe lună pentru un angajat al primăriei Sector 5. Lefurile bugetarilor vor fi din nou majorate
Salariu de 3.600 de euro pe lună pentru un angajat al primăriei Sector 5. Lefurile bugetarilor vor fi din nou majorate

Guvernul promite că va majora din nou salariile bugetarilor, așa cum este prevăzut într-un proiect de ordonanță de urgență, pus în dezbatere publică.

Un român a murit și altul este grav rănit după ce un BMW inscripționat ca fiind autonom le-a izbit mașina, în Germania
Un român a murit și altul este grav rănit după ce un BMW inscripționat ca fiind autonom le-a izbit mașina, în Germania

Un român a murit, în timp ce altul este în stare gravă după ce mașina lor a fost izbită frontal de o mașină  inscripționată ca fiind autonomă, pe o șosea din Germania.