Un militar roman, ales eroul anului de Discovery.Si-a pierdut un picior in timp ce isi salva colegii

Ultima actualizare: 23-10-2012 18:14

Sergentul major Laurentiu Serban a fost declarat un erou national dupa ce a supravietuit unui accident in Afganistan, in timp ce incerca sa isi salveze colegii dintr-un TAB care a explodat.

Atunci si-a pierdut un picior, dar si-a dorit sa ramana in Armata si sa traiasca periculos, asa cum o facea si inainte.

Ba mai mult, incearca sa isi ajute camarazii si a infiintat o asociatie caritabila pentru militarii care au suferit si ei accidente in timpul misiunilor.

Laurentiu Serban nu si-a putut ridica premiul luni seara, pentru ca este internat in spital si urma sa intre in sala de operatie. A fost insa acolo mama copilului sau de 1 an, care a primit aplauzele publicului.

Cei care nu il cunoasteau au aflat ca fostul parasutist militar, decorat cu medalia nationala "Serviciul Credincios clasa 1", a fost ales in iunie "Eroul Discovery", in cadrul campaniei "Oricine poate fi erou".

In 2006, Laurentiu Serban a plecat intr-o misiune in Afganistan. Soarta a fost potrivnica cu el: a calcat pe o mina in timp ce incerca sa isi salveze colegii dintr-un TAB explodat si si-a pierdut piciorul drept. In ciuda acestui accident, Laurentiu nu a renuntat la pasiunile lui. Acum nu mai poate pleca in misiuni, dar isi continua activitatea in Armata, a devenit pilot de parapanta si si continua sa mearga cu motocicleta.

Cu ajutorul lui s-a infiintat si asociatia caritabila "Camarazii Armatei Romane", care se ocupa de militarii accidentati in timpul misiunilor si de familiile colegilor decedati la datorie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO