Posedati de Spiritul Craciunului? Ce mai impodobesc romanii, in afara de brad!

deschid
StirilePROTV

Unii par sa gandeasca asa: daca globurile si beteala stau bine pe un brad, ce sa nu impodobim si un ficus, o tuie, sau un cais? Vorba lui Fuego: “Impodobeste, mama, un pom dintr-o specie oarecare!”

E drept ca brazii si molizii sfarsesc prin a fi sacrificati si impodobiti de Sarbatori, insa copaceii din alte specii au o soarta si mai cruda: ajung sa fie de-a dreptul umiliti. Prin decembrie, cei mai ghinionisti dintre locuitorii ghivecelor se trezesc impodobiti ca de carnaval, cu globuri, dantele si sclipici colorat. Nu ca oamenii n-ar face diferenta intre brad si cais, sau intre brad si tuie, dar pur si simplu nu le pasa: vine Craciunul, ei au chef de impodobit si globuletele sunt destul de ieftine! Nimic nu-i opreste sa-si atarne globuletele sclipitoare pe crengile trandafirului din fata blocului, sa-si pune beteala colorata pe leandrul din balcon sau instalatia cu beculete pe un ficus. Ca ce o sa faca biata planta, o sa fuga?

ficusi
Ficusul de pe scara blocului, victima sigura
Spiritul sarbatorilor pune atat de tare stapanire pe unii romani incat ajung sa impodobeasca prin vecini. Ficusul de pe scara blocului este cel mai la indemana. Este al tuturor si al nimanui, deci este nevoit sa suporte pornirile estetice ale unor artisti de bloc care vor ca sarbatorile sa vina si pe scara lor.

ficusi
Cobai fara vina, bietul ficus din ghiveci este rapid inlantuit cu beteală si este obligat sa sustină globuletele colorate care probabil ca nu au mai incaput in bradul din casa. Si nu este singura victima. Trandafiri, leandru, muscate sau macesi, toate ajung sa arate ca mascaricii cand intra pe mana Spiritului Craciunului. Mai mult, in Republica Moldova oamenii orneaza pana si planta de cannabis, probabil ca sa aiba de ce rade.

ficusi

No comment.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Instalatia cu beculete trebuie vazuta de toata lumea, cu orice pret!
Degeaba impodobesti pomul si il tii in casa, ca acolo il vezi doar tu si eventual musafirii tai. Important e sa impodobesti ceva ce vede toata lumea: casa, curtea sau o bucata de balcon. Furtunasul cu beculete se vinde la metru si este destul de ieftin.

Case impodobite

Spanzurat in graba de balustrada balconului, furtunasul luminos se vede cu usurinta din strada, plus ca va lumineaza muraturile din balcon. Infasurat pe gard, pe un pom sau pe un stalp electric, furtunasul luminos arata tuturor ca acolo locuieste un om sensibil, indragostit de frumos si posedat de Spiritul Craciunului. Asta nu e traditie? Vezi aici istoria bradului de Craciun si fa-ti singur o parere.

Daca nu ti-ai terminat casa, asta nu te impiedica sa o impodobesti
Caci ce poate sa fie mai frumos decat un santier impodobit! Grinzile de beton, caramizile din BCA sau fierbetonul ruginit dau intregii case un farmec discret, de sarbatoare muncitoreasca! Luminitele colorate merg ca turnate pe beton, pentru ca scot in evidenta frumusetea rustica a cimentului.

Case impodobite
 

E ca si cand ar exista o regula nescrisa in constructii: intai zidaria, apoi instalatia cu beculete si la urma restul. Tencuiala, izolatia si vopseaua vin pe ultimul lor in ordinea operatiilor, sunt optionale. Pentru unii romani, o cladire este considera terminata cand ai reusit sa ii pui acoperisul si sa ii agati o instalatie cu luminite.

O coronita pe oglinda masinii, sa va mearga bine anul care vine
Pentru multi romani, masina este o carte de vizita pe care o porti cu tine oriunde. Si daca tot au dat bani pe ea, de ce sa nu o impodobesti cu tradionala coronita americana de pus pe usa?E verde, e frumoasa si parca te inveseleste putin. Si daca se poate adapta o instalatie de pom de iarna pe 12 volti, ca sa mearga la bricheta masini, ar fi perfect!

coronita


Tu ce ai impodobit de sarbatori?

Daca si tu ai fost "artist" sau ai fost impresionat peste masura de "opera" unui alt artist, trimite-ne o poza! Fie brad impodobit, fie leustean cu globulete, casa unui vecin sau cotetul cainelui cu instalatie de pom de iarna, fa-i poza si trimite-o la [email protected], sau foloseste aplicatia StirileProTv.ro (iOS si Android) in sectiunea Fii reporter!

Pai nu spunem noi mereu ca "trebuie sa promovam adevaratele talente?" Exact! Sa vedem talente!

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Milionarul român care a făcut afaceri cu un dictator african. Legătura cu Elena Udrea
Milionarul român care a făcut afaceri cu un dictator african. Legătura cu Elena Udrea

Campania "Africa, pământ românesc" ajunge în vestul continentului negru, în Gambia.

Românul supranumit
Românul supranumit "Împăratul resurselor din Africa de Vest", cu afaceri de miliarde de $

Campania ''Africa, pământ românesc'' continuă cu un nou episod în care vorbim despre corupție.

Ce urmează după respingerea Rovanei Plumb. Procedura este fără precedent în istoria UE
Ce urmează după respingerea Rovanei Plumb. Procedura este fără precedent în istoria UE

Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen se confruntă cu prima sa provocare chiar înainte de a-şi începe mandatul, după ce comisarii desemnaţi de România şi Ungaria au fost respinşi de Comisia juridică a Parlamentului European.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.