CTP, despre noul Guvern: "Isi dau cu levierul in genunchi o data la 2 zile. PSD ar trebui dat in judecata pentru inselaciune"


Ultimul update: Joi 06 Iulie 2017 07:10
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2017 17:28
Categorie: Special

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat pentru Stirile ProTV modul in care a fost schimbat programul de guvernare, dar si criticile aduse de presedintele Iohannis coalitiei aflate la putere.

Cristian Tudor Popescu considera modificarea programului de guvernare, dupa demiterea guvernului Grindeanu, o "inselaciune". "Eu daca as avea o putere, o functie, nu m-as limita la dojeni. Ce a spus presedintele Iohannis e corect, dar e la nivel de dojana. Dupa parerea mea ar trebui luata in considerare posibilitatea trimiterii in justitie a PSD, care e o unitate, ca orice partid, pentru inselaciune. Daca in viata de zi cu zi cineva comite o inselaciune intr-o conventie cu mine exista posibilitatea sa il duci in tribunal si sa fie condamnat. Acest partid si aceste guverne si tot ce a facut aceasta coalitie, dupa parerea mea ar trebuie sa fie rezolvat in justitie", a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Stirile ProTV.

"De ce va spun asta: am vazut si eu aici programul de guvernare cu care au castigat alegerile si au castigat cu niste minciuni. TVA 0 pentru vanzarea de locuinte si publicitate – nu mai vorbeste nimeni despre asta, s-au sters, au disparut. Recalcularea accizelor fata de cursul euro, scria in programul de guvernare, “din respect fata de contribuabili”. Nu mai e niciun respect, a disparut asta cu recalcularea accizelor, nu mai vorbeste nimeni de ea. Stabilirea unor procente de o treime din fondurile de ajutor economic permise ale statului pentru companii. Nu se mai spune niciun cuvant. Se vor da ajutoare acum pentru turism, cinematografie, constructii, s.a.m.d."

"Celebrii consultanti fiscali – i-au scris ei cu mana lor, au spus’ aducem mii de consultanti fiscali ca sa aplicam impozitul pe venitul global’. Au disparut – bineinteles ca erau o fantasmagorie, o dementa. Programul Primul Salariu, garantarea a 2500 lei brut vreme de 3 ani pentru absolventii cu diploma universitara – nu se mai vorbeste, a disparut. 1.500 de locuinte sociale - nu se mai vorbeste, a disparut. Pentru continuarea studiilor, 350 de euro pentru 60.000 de tineri – au disparut.

Impozit 10% pentru pensiile peste 2000 de lei – acum a disparut impozitul si in schimb se reintroduce impozitul la pensiile sub 2000.

Aceste hartii de inaltat zmeul pe care le-au produs in campanie electorala pentru prostit oamenii si nimeni nu poate sa-i traga la raspundere pentru asta. Este absolut anormal. Programul de guvernare e un document oficial, sunt scrise acolo niste lucruri, pe baza lor obtii guvernarea Romaniei, obtii majoritatea parlamentara si apoi te faci ca atatea si atatea promisiuni – bineinteles, fara acoperire – dispar peste noapte si nu suferi nicio consecinta juridica.

Gvernul asta are sanse sa fie cel putin la fel de rau ca Guvernul Vacaroiu 1992 – 1996, cel mai nociv guvern din istoria Romaniei, atunci cand a pierdut toate trenurile Romania. Pentru ca tinea muncitorii in fabrici, ca sa arda gazul de pomana numai ca nu vorbeasca de cuvinte cum ar somaj si faliment. Acest guvern, dupa parerea mea, va fi mai rau decat guvernul Vacaroiu, pentru ca pe acolo macar mai erau niste profesionisti. Astia isi dau cu stangul in dreptul, isi dau cu levierul in genunchi o data la 2 zile.

Nu fac altceva de 6 luni de zile decat economie politica socialista, aia care se preda inainte de ’89. Toate masurile astea sunt luate cu un singur gand in cap – cum sa prostim oamenii ca sa ne voteze din nou. Atat, nu exista alta preocupare, nu exista preocupare pentru coerenta acestora masuri, pentru sustenabilitatea lor – topaiala bugetara, cum ii spune presedintele Iohannis. Nu ii intereseaza asa ceva, tragi de camasa asta a bugetului pana se rupe pentru ca vrei sa le dai oameni senzatia ca le dai.

Vedeti ce fac acum? Dupa ce au venit cu promisiunile astea, acum reintroduc taxe. Reintroduc taxe, pentru ca de cati bani, atata peste. Adica ce a spus omul ala de la Finante, Viorel Stefan. Nu e nou ce fac acum, e o veche meteahna a guvernarilor socialiste din Romania de a forta in directia asta politica, de a face economie politica, nu economie, ca sa obtina in continuare votul oamenilor, nici macar dandu-le bani, ci dandu-le impresia ca le dau", conchide Cristian Tudor Popescu.

VIDEO PROTVPLUS.RO