Poza care a intristat pe toata lumea: cum arata un copil din Siria cu o arma si o tigara in mana

28-03-2013 16:28


siria

Imaginea cutremuratoare a unui baietel de 7 ani, transformat in soldat, fumand si tinand in mana o arma AK-47 a impresionat presa internationala, scrie dailymail.co.uk.


Ahmed, fiul unui luptator rebel sirian, arata cat de departe a ajuns violenta razboiului civil de aici. Baiatul a fost surprins in fata unei baricade din Salahadeen, Aleppo, in inima sangerosului razboi civil sirian. Cu o tigara in mana si cu o privire amenintatoare, e greu de crezut ca tanarul soldat are doar 7 ani.

In Aleppo, cel mai mare oras din Siria, copiii au fost obligati sa creasca inainte de vreme si sa ajunga luptatori. In 2012, rebelii sirieni au lansat o ofensiva pentru a prelua controlul asupra orasului. De atunci, zona a ajuns un camp de lupta. "Sangele a ajuns ca apa pentru mine" este marturia infioratoare a unui copil sirian in cadrul unui documentar despre copiii soldati de aici, difuzat de postul Channel 4.

Imaginea vine in contextul in care puterile internationale au respins cererea liderului opozitiei siriene de a inarma cu rachete Patriot rebelii din zonele de conflict din nordul Siriei. Refuzul NATO ii transmite presedintelui Bashar al-Assad mesajul ca poate face ce vrea, a spus liderul opozitie siriene, Ahmed Alkhatib.

Conditiile din Aleppo sunt sub orice imaginatie. Sunt aproape 30 de doctori si asistente la o populatie de 600.000 de civili, cartiere intregi sunt fara electricitate si apa si multe familii si copii sufera de foame, noteaza Huffington Post.

 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO