Concert Bryan Ferry, in premiera in Romania, pe 1 mai

Bryan Ferry

Renumitul muzician, textier si compozitor britanic, membru fondator al legendarei trupe Roxy Music si autor al unor hituri precum "Slave To Love", Bryan Ferry, va concerta la Bucuresti pe data de 1 mai, la Sala Palatului.

In varsta de 65 de ani, BRYAN FERRY este considerat unul dintre cei mai importanti muzicieni britanici din toate timpurile. A devenit faimos inca de la inceputul anilor ‘70 pentru vocea suava si melancolica, pentru prezenta scenica impecabila si eleganta si pentru stilul vestimentar inconfundabil.

Supranumit adesea “Mr. Cool”, "The King Of Cool” sau ”The Electric Lounge Lizard", Ferry si-a inceput cariera solo in anul 1973, cand inca era membru al trupei Roxy Music, alaturi de un alt celebru compozitor si muzician britanic, Brian Eno.

De-a lungul carierei impresionante a compus si inregistrat nu mai putin de 13 albume solo, trei dintre ele ajungand No.1 in Marea Britanie si opt albume cu Roxy Music. De asemenea, 10 din single-urile lansate de Ferry au intrat in Top 5 si Top 10 UK Charts, in timp ce multe dintre hiturile sale au aparut pe diferite compilatii si soundtrack-uri pentru filme si documentare precum "Noua Saptamani si ½" in regia lui Adrian Lyne, "Bitter Moon" al lui Roman Polansky, "Legend" de Ridley Scott, "Phenomenon" de Jon Turteltaub si "The Walker" al lui Woody Harrelson.

Ca artist solo si vocalist al trupei Roxy Music, BRYAN FERRY a primit de-a lungul timpului nenumarate premii si distinctii printre care “Ivor Novello Award” pentru contributia extraordinara adusa muzicii britanice, “Q Life Time Achievement Award” pentru intreaga activitate a trupei Roxy Music si “BMI Icon Award” pentru influenta semnificativa asupra noilor generatii de muzicieni. El se alatura astfel unei companii selecte formata din figuri proeminente ale scenei muzicale internationale ca David Gilmour, Peter Gabriel, Van Morrison, Steve Winwood sau Ray Davies. In 2001 albumul “As Time Goes By” este nominalizat la premiile Grammy pentru cel mai bun album pop-rock al unui artist solo.

Citește și
Symphoenix
Concert Phoenix la Bucuresti. "Symphoenix unplugged", pe 29 martie
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Concertul de la Bucuresti promoveaza noul material discografic al artistului lansat in toamna anului trecut. Intitulat “Olympia”, albumul contine atat piese inregistrate alaturi de fostii colegi din Roxy Music cat si colaborari cu artisti renumiti precum David Stewart (Eurythmics), Johnny Greenwood (Radiohead), Flea (Red Hot Chilly Peppers), Scissor Sisters, Groove Armada si David Gilmour (Pink Floyd). Pe disc figureaza si doua cover-uri: o adaptare emotionanta a piesei cantautorului Tim Buckley, “Song To The Siren” si o versiune uimitoare a hitului trupei de rock psihedelic Traffic - “No Face, No Name, No Number”.

Pe coperta albumului apare celebrul model Kate Moss intr-o fotografie inspirata de tabloul cu acelasi nume al impresionistului Edouard Manet. Intrat direct in Top 20, discul a fost foarte bine primit de presa de specialitate si de public, multi considerand-ul cel mai bun material al artistului din ultimii 20 de ani.

Noile compozitii BRYAN FERRY precum si hit-urile care l-au consacrat vor putea fi ascultate in premiera live la Sala Palatului din Bucuresti pe data de 1 mai.

Biletele pentru acest spectacol sunt disponibile online la Eventim.ro si in retelele magazinelor Germanos, Orange¸Vodafone, Domo in librariile Humanitas si Carturesti dar si la Sala Palatului, putand fi procurate la urmatoarele categorii de pret in functie de pozitia in sala: 100, 140, 180, 240 si 300 lei pana la data de 20 martie; 120, 160, 210, 280 si 350 lei in perioada 21 martie – 1 mai 2011.

Concertul BRYAN FERRY din 1 mai 2010 este produs de One Event.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Tarja si Republica vor concerta in Sibiu, la ARTmania Festival 2011
Tarja si Republica vor concerta in Sibiu, la ARTmania Festival 2011

Tarja Turunen si Republica sunt cele mai noi nume confirmate pe scena festivalului ARTmania 2011, care va avea loc in perioada 8-14 august, la Sibiu. Primele trupe anuntate au fost Sonata Arctica, Nevermore si Lacrimas Profundere.

Concert Phoenix la Bucuresti.
Concert Phoenix la Bucuresti. "Symphoenix unplugged", pe 29 martie

Dupa succesul avut in luna decembrie, la cererea publicului, trupa Phoenix revine in Bucuresti cu un concert grandios, sub titulatura "Symphoenix Unplugged". Peste 100 de artisti vor urca pe scena Operei in acest show.

Asian Dub Foundation vine la B'estfest 2011
Asian Dub Foundation vine la B'estfest 2011

Dupa Skunk Anansie si Pendulum, Asian Dub Foundation este cel mai nou nume confirmat in line-up-ul B’ESTFEST 2011. Trupa va concerta in cea de a doua zi a festivalului, pe 2 iulie.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.