Unde se afla cel mai mic regat locuit din lume. Povestea pubului care s-a declarat ambasada pentru a scapa de legea antifumat

Ultima actualizare: 11-03-2016 07:04
Tavolara

Tavolara, o insula de numai 5 kilometri patrati si cu doar 11 locuitori, care oricum nu stau acolo tot timpul, este cel mai mic regat locuit din lume. Si ca orice imparatie, are un rege, o stema si un arbore genealogic cu sange albastru.

Istoria insulitei aflate in apropierea coastei estice a Sardiniei incepe in 1807 cand Giuseppe Bertoleoni, stra-stra-bunicul actualului rege a devenit primul locuitor dupa ce a fugit de autoritatile genoveze pentru ca se insurase cu doua surori. 30 de ani mai tarziu, fiul lui Giuseppe, Paolo, organiza o vanatoare de capre pentru Carlo Alberto, regale Sardiniei. Cand acesta din urma a ajuns pe insula s-a prezentat cu titlul sau oficial, iar tanarul nu s-a lasat mai prejos si i-a raspuns: “Ei bine, eu sunt Paolo, regele din Tavolara.” Atat de mult i-a placut lui Alberto partida de vanatoare incat a oferit insulei statutul de regat.

Acum, mostenitorul coroanei, Antonio Bertoleoni este un batranel de 83 de ani, patronul singurei tavern de pe insula. “Sunt probabil cel mai normal rege din istorie.” spune acesta modest in timp ce isi afunda picioarele in nisip, dupa cum relateaza BBC.

Pe aceasta insula nu exista, drumuri, hoteluri, iar singura bucata de pamant locuibila este limba de nisip ce merge de la un cap la altul al insulei.

Totusi, cel mai mic regat din lume este insula Redona din arhipelagul Caraibe. Peticul de pamant are o supeafata de numai doi kilometri patrati si niciun locuitor din cauza reliefului stancos si a lipsei de apa potabila in afara de cea de ploaie.

Pubul care voia sa fie ambasada

Redona era cat pe ce sa aiba si ambasada. Un pub din Southampton, Marea Britanie, vrand sa scape de interdictia de a fuma in interiorul localului, a vrut sa se declare ambasada acestui regat, iesind astfel de sub incidenta legilor britanice.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO