Cel mai loial caine a cucerit inimile unei echipe de atleti suedezi. Cum i-a convins sa-l adopte tocmai din Ecuador

26-11-2014 08:20


Un catel abandonat din Ecuador si-a gasit o noua familie tocmai in Suedia, la capatul unei aventuri uimitoare.

O echipa de atleti suedezi, care participa la o competitie in Amazon, l-a vazut flamand si i-a dat o chiftea. Astfel, sportivii i-au cucerit iremediabil inima si catelul nu s-a mai dezlipit de ei aproape 700 de kilometri, cat a fost traseul parcurs de ei prin jungla amazoniana.

Impresionati de aceasta dovada de devotament, la final, l-au luat acasa pe camaradul botezat intre timp "Arthur".

Sus, in muntii Ecuadorului, echipa de atleti suedezi se pregatea pentru startul campionatului mondial de "Adventure Racing" - o competitie cu o sumedenie de probe de rezistenta, in conditi vitrege. Niciunul dintre sportivi nu banuia insa ca, pe drum, li se va alatura si cel de-al cincilea membru al echipei: un catel care i-a urmat discret, la coborarea de pe munte.

Vanzandu-l flamand, cand s-au asezat la masa, i-au dat o chiftea din conserva si i-au castigat pe loc devotamentul.

Cand au pornit din nou la drum, au incercat sa il goneasca, de teama ca s-ar putea rani pe traseul periculos, dar catelul a fost de neclintit.

Mikael Lindnord, capitanul echipei:

"Cred ca s-a gandit, gata, asta este sansa mea. Tipii astia au fost buni cu mine, asa ca ii voi urma."

Nici cand noii lui prieteni au trecut la proba de caiac nu i-a abandonat. S-a aruncat in apa si a inotat dupa ei, iar suedezii au decis sa il ia in barca, desi isi puneau astfel vietile in pericol. Dupa doua zile si 700 de kilometri parcursi, catelul - botezat dupa numele printului viteaz Arthur - le era alaturi in poza de la linia de finish.

Pentru ca nu mai concepeau sa se desparta de amicul necuvantator, atletii au demarat un proces greoi pentru a obtine aprobarile, sa il poata lua in Suedia. "Aproape am plans de fericire, cand am primit unda verde", a declarat capitanul echipei, bucuros ca il poate duce pe Arthur acasa.

Tags: caine, suedia, atleti,

VIDEO PROTVPLUS.RO