VIDEO. Aparitie de basm pe apele Marii Negre, la Eforie Sud: un stol de lebede albe

Ultima actualizare: 03-11-2012 10:07

Cei care au iesit la plimbare in Eforie Sud au fost fermecati. Elegante si gratioase, lebedele albe s-au lasat fotografiate, ca niste balerine vrajite, iar copiii le-au daruit in schimb paine si cozonac.

Dis-de-dimineata, pe plaja din Eforie Sud, plimbaretii au fost rasfatati cu imaginea acestor zburatoare de poveste... Ca niste dive, pasarile s-au apropiat foarte mult de mal, parca special ca sa fie fotografiate.

Cele 21 de lebede au devenit atractia pricipala in Eforie. Sunt foarte blande si se apropie fara frica de mal atunci cand le dai ceva de mancare.

Una dintre lebede este cam cenusie, iar copiii spun despre ea ca ar fi, de fapt, "ratusca cea urata" din poveste. Dar ea nu se supara: pluteste cu suratele ei mai departe, cu noblete si calm...

Biologii marini presupun ca lebedele au simtit o amenintare in Delta, unde ierneaza de obicei, si parca si-au dat seama ca e deschis sezonul de vanatoare. Asa ca s-au adapostit la malul marii, unde e multa liniste. Dupa unii insa, mai in gluma mai in serios - pericole sunt la tot pasul si aici.

Specialistii spun ca este posibil ca lebedele sa ramana aici toata iarna, mai ales daca vor fi incurajate si de localnici, cu hrana si admiratie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO